play

Ben Zyskowiczin kimppuun hyökännyt mies on kuulusteltu ja pidätetty

Ben Zyskowicz joutui hyökkäyksen kohteeksi lauantaina.

Ben Zyskowicz joutui hyökkäyksen kohteeksi lauantaina. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

STT

Poliisi on kuulustellut ja pidättänyt miehen, joka otettiin eilen kiinni kansanedustaja Ben Zyskowiczin (kok.) pahoinpitelyn jälkeen.

Zyskowicz joutui eilen hyökkäyksen uhriksi Helsingin Itäkeskuksessa ennen puoltapäivää. Helsingin poliisi kertoi myöhemmin Twitterissä ottaneensa kiinni yhden ihmisen epäiltynä pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta. Poliisi ei vahvistanut erikseen, että kyseessä olisi nimenomaan Zyskowiczin pahoinpitelytapaus.

Rikoskomisario Kari Martikainen kertoi sunnuntaina STT:lle Itäkeskuksen epäillyn pahoinpitelijän kuulustelusta ja pidätyksestä. Hän ei kertonut tarkempia tietoja tapauksesta kiireeseen vedoten.

Poliisin on päätettävä, vaatiiko se epäillyn vangitsemista vai vapautetaanko hänet. Vaatimus on esitettävä viimeistään kolmantena päivänä kiinniottopäivästä kello 12:een mennessä. Tässä tapauksessa takaraja on siis tiistaina puoleenpäivään mennessä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tapaukselle on nimetty erillinen tutkinnanjohtaja. STT ei tavoittanut häntä sunnuntaina alkupäivästä.

Epäiltyyn pahoinpitelyyn johtanut välikohtaus sattui, kun Zyskowicz oli eilen Itäkeskuksen metroasemalla odottamassa Vuosaareen menevää metroa. Zyskowiczin mukaan aggressiivinen mies uhkasi tappaa hänet ja työntää metron alle. Zyskowicz kertoi, että uhkailujen jälkeen mies huitaisi kädellä päin hänen kasvojaan. Tämän jälkeen hyökkääjä yritti Zyskowiczin mukaan poistua paikalta reippaasti kävellen.

–  Halusin, että hän joutuu tapahtumasta vastuuseen, niin lähdin hänen peräänsä muutaman muun silminnäkijän kanssa, Zyskowicz kertoi eilen STT:lle.

Zyskowiczin mukaan mies jatkoi solvausten esittämistä ja huusi esimerkiksi Natosta sekä juutalaisista. Tämän jälkeen mies kääntyi ja juoksi kansanedustajaa kohti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Hän kamppasi ja työnsi minut maahan. Siinä tuli vaurioita kämmeniin sekä polviin, kansanedustaja kertoi.

Tämän jälkeen vartijat ottivat Zyskowiczin mukaan hyökkääjän kiinni. Julkisuudessa olleista videoista myös näkyi, kuinka poliisit taluttivat miehen poliisiautoon.

Suomen poliittinen johto tuomitsi jyrkästi Zyskowiczin kimppuun käymisen. Esimerkiksi presidentti Sauli Niinistö kommentoi tapausta Twitterissä raukkamaiseksi hyökkäykseksi.

–  Vihanpito, uhkailu saati väkivalta vaalikentillä ovat loukkaus myös kansanvaltaa vastaan, Niinistö kirjoitti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös pääministeri Sanna Marin (sd.) tviittasi, että hyökkäys ehdokasta kohtaan on hyökkäys demokratiaa kohtaan.

–  Tämä on järkyttävää ja täysin tuomittavaa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi