play

Frontexin joukot ja kalusto tukevat Suomea itärajalla ainakin kesään saakka – henkilöstöä myös Helsinki-Vantaalle

STT-Lehtikuva

Rajavartiolaitos on sopinut Euroopan raja- ja merivartiovirasto Frontexin kanssa, että Suomen itärajalle kohdennettu henkilöstö- ja kalustotuki jatkuu, Rajavartiolaitos kertoo.

Itärajalle kohdennettujen Frontexin joukkojen lisäksi Rajavartiolaitos saa tästä päivästä lähtien apua myös rajatarkastus- ja asiakirjatutkinta-asiantuntijoilta, joita tulee muutamia sekä itärajalle että Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Frontexilta on ollut Suomessa viitisenkymmentä rajavartijaa ja muuta työntekijää auttamassa suomalaisia itärajan valvonnassa marras-joulukuun vaihteesta lähtien. Näistä noin kolmannes jatkaa itärajalla vähintään kesään saakka.

Henkilöstö kohdennetaan ainakin alkuvaiheessa Rajavartiolaitoksen mukaan Kaakkois-Suomen, Pohjois-Karjalan ja Kainuun rajavartiostoihin. Henkilöstön lisäksi Suomi saa Frontexilta myös teknistä kalustoa eli partioajoneuvoja ja maastorajojen valvonnassa käytettävää teknistä välineistöä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kun Rajavartiolaitos teki Frontexille pyyntöä tuen jatkumisesta, se arvioi yhteistyössä Frontexin kanssa Suomelle osoitettavan tuen laajuuteen vaikuttavia asioita. Näitä ovat muun muassa kansallisten rajanvalvontaresurssien henkilömäärän riittävyys sekä valmius rajatilanteen mahdollisiin muutoksiin.

Rajavartiolaitos kertoo olevansa varautunut tarvittaessa nopeastikin kasvattamaan henkilöstö- ja kalustotuen määrää Frontexin kanssa, jos luvattomien rajanylitysten tilanne itärajalla lähiviikkoina tai -kuukausina merkittävästi muuttuu.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi