play

Ulkomainen työvoima jakaa mielipiteet: Neljä kymmenestä helpottaisi palkkaamista, saman verran sanoo ei

Moni suomalainen olisi valmis helpottamaan ulkomaalaisen työntekijän palkkaamista yrityksiin. Ulkomaisen työvoiman tuloa Suomeen on rajoitettu muun muassa saatavuusharkinnalla. Ennen työluvan myöntämistä Euroopan ulkopuolelta tulevalle viranomaisen on arvioitava, olisiko Suomessa tai EU- ja Eta-alueella saatavilla tehtävään sopivaa työvoimaa.

Moni suomalainen olisi valmis helpottamaan ulkomaalaisen työntekijän palkkaamista yrityksiin. Ulkomaisen työvoiman tuloa Suomeen on rajoitettu muun muassa saatavuusharkinnalla. Ennen työluvan myöntämistä Euroopan ulkopuolelta tulevalle viranomaisen on arvioitava, olisiko Suomessa tai EU- ja Eta-alueella saatavilla tehtävään sopivaa työvoimaa. Kuva: kluo Katja Luoma

Tarja Koljonen / Uutissuomalainen

Ulkomaalaisten työntekijöiden palkkaaminen jakaa suomalaisten mielipiteet liki tasan. 39 prosenttia suomalaisista helpottaisi ulkomaalaisten työntekijöiden palkkaamista yrityksiin, mutta päinvastaista mieltä on melkein yhtä moni eli 38 prosenttia. Neljännes eli 23 prosenttia ei ota asiaan kantaa.