play

Veturinkuljettajat ja liikenneohjaajat liittyvät lakkorintamaan ensi viikolla – junaliikenne tyssää maanantaina

Arkistokuva.

Arkistokuva. Kuva: Kimmo Kirves

STT

Rautatiealan Unioni (RAU) toteuttaa poliittisen lakon ensi viikolla. Lakon vuoksi veturinkuljettajat ja liikenneohjaajat ovat porrastetusti poissa töistä maanantaina ja tiistaina, RAU kertoo tiedotteessaan.

Veturinkuljettajat eivät tule töihin maanantaina 12.2. kello 00.00–23.59 alkaviin työvuoroihin VR-Yhtymässä, North Rail Oy:ssä ja Fenniarail Oy:ssä.

Liikenneohjaajat taas eivät tule Fintraffic Raide Oy:ssä työvuoroihin, jotka alkavat maanantain kello 18.59:n ja tiistain kello 18.59:n välillä.

– On valitettavaa, että tällaisiin toimiin joudutaan ryhtymään. RAU pahoittelee asiakkaille aiheutuvaa haittaa. Liitto ei kuitenkaan näe vaihtoehtoa, sillä aitoja neuvotteluja ei ole suostuttu aloittamaan, RAU sanoo tiedotteessa.

VR kertoo verkkosivuillaan, että poliittinen lakko keskeyttää junaliikenteen maanantaina 12. helmikuuta. Lakolla on vaikutuksia myös tiistain liikenteeseen.

Unionin hallitus päätti poliittisen lakon toteuttamisesta eilen. Se kertoo toteuttavansa lakon, koska Petteri Orpon (kok.) hallitus jatkaa edelleen työelämän heikennysten valmistelua.

Ensi viikolla lakkoilevat myös muun muassa Suomen Elintarviketyöläisten liitto (SEL) sekä Sähköliitto. SEL:n lakkoon osallistuu lähes 4 000 elintarvikealan työntekijää. Sähköliiton lakko taas koskee yhteensä 500:aa liiton jäsentä, jotka työskentelevät muun muassa Loviisan ja Olkiluodon ydinvoimaloissa tuotanto-, huolto- ja kunnossapitotehtävissä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi