play

Poliittiset lakot jatkuvat eri puolilla maata

Trukki juomavalmistaja Hartwallin Lahden yksikössä Lahdessa tiistaina 2. lokakuuta 2018. Elintarviketyöläisten Liitto SEL:n mukaan yli 4 500 elintarvikealan työntekijää ryhtyy keskiviikkona poliittiseen lakkoon.

Trukki juomavalmistaja Hartwallin Lahden yksikössä Lahdessa tiistaina 2. lokakuuta 2018. Elintarviketyöläisten Liitto SEL:n mukaan yli 4 500 elintarvikealan työntekijää ryhtyy keskiviikkona poliittiseen lakkoon. Kuva: Lehtikuva

STT

Tänään on odotettavissa useita hallituksen työelämäheikennyksiä vastustavia poliittisia lakkoja etenkin Vaasan vaalipiirissä, mutta myös muualla Suomessa.

Palvelualojen ammattiliitto PAM kertoi eilen, että sen poliittiset lakot jatkuvat tänään Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla. Lakon piirissä on isoja ketjumarketteja sekä monia matkailu- ja ravintola-alan kohteita.

Keskon viestinnästä kerrotaan, että lakosta huolimatta ainakin K-Citymarket Jyväskylän Seppälässä on auki. S-ryhmän mukaan sen yksittäisten toimipaikkojen tilanne selviää vasta tänä aamuna.

–  Tavoite on pitää kaupat toki auki, S-ryhmän viestintäjohtaja Outi Hohti sanoi maanantaina STT:lle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lakoilla PAM pyrkii vaikuttamaan maan hallitukseen, jotta se luopuisi työntekijöiden aseman heikentämisestä ja aloittaisi aidon vuoropuhelun työntekijöiden edustajien kanssa.

Myös ammattiliitto JHL on kertonut, että sen jäsenet osallistuvat tänään tiistaina vuorokauden mittaisiin poliittisiin lakkoihin Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla.

–  Työtaistelut vaikuttavat laajasti ruokapalveluihin Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella sekä Isojoella, Soinissa ja Ähtärissä. Vaikutukset näkyvät myös päiväkodeissa ja kouluissa Isojoen, Kuortaneen, Soinin ja Ähtärin alueella. Lakot myös sulkevat kunnallisia liikuntapaikkoja, JHL kuvaili tiedotteessa.

Poliittisista työnseisauksista Vaasan vaalipiirissä tiistaina ovat ilmoittaneet myös Sähköliitto, Teollisuusliitto ja Ammattiliitto Pro. Teollisuusliiton ja Sähköliiton vuorokauden mittaiset lakot koskevat 13 teollisuuden työpaikkaa mukaan lukien Wärtsilän ja Hitachi Energyn toimipaikat Vaasassa. Ammattiliiton Prolla poliittiset lakot koskevat 11 työpaikkaa. Keskiviikkona lakot jatkuvat Satakunnan vaalipiirissä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL taas järjestää tiistaina vuorokauden mittaisia lakkoja elintarvikealan yrityksissä eri puolilla maata, kuten esimerkiksi HKScanin toimipisteissä Forssassa, Mikkelissä ja Vantaalla sekä Saarioisten toimipisteissä Huittisissa, Sahalahdella ja Valkeakoskella. Lisäksi sillä alkavat kahden vuorokauden mittaiset lakot Olvin Iisalmen, Hartwallin Lahden ja Sinebrychoffin Keravan tehtailla. Myös Ammattiliitto Pro osallistuu jälkimmäisiin työnseisauksiin.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi