Puhelinta ajon aikana näpeltävien määrä kasvanut, paljastui poliisin valvonnasta
Ajon aikana puhelinta näpytelleiden määrä on kasvanut, kertoo Poliisihallitus valvonnan perusteella.
Poliisi valvoi viime viikolla matkapuhelinten käyttöä ajon aikana. Valvonnan tulos oli, että viime vuoteen verrattuna matkapuhelinta näppäilleiden osuus kasvoi selvästi verrattuna puhelimeen puhuneisiin.
Viime vuonna vastaavassa valvonnassa poliisin haaviin jääneiden puhelinta näpytelleiden määrä oli noin 250, kun se tänä vuonna oli 360.
Matkapuhelinrikkeitä tehtiin viime- ja tänä vuonna kumpanakin noin 700.
Poliisi on huolissaan puhelimen näpyttelystä ajon aikana.
– Pidän kännykän näpyttelyä huomattavasti vaarallisempana kuin puhumista, koska näpytellessä katse saattaa olla irti edellä olevasta tiestä sekuntikaupalla, poliisitarkastaja Tuomo Katajisto sanoo tiedotteessa.
Valvontaan osallistuneen Lapin poliisilaitoksen mukaan matkapuhelimen käyttö ylipäänsä nostaa erityisesti peräänajo-onnettomuuden riskiä.
– Lisäksi on muistettava, että mobiililaitteella tekstaaminen voi joissain tilanteissa olla omiaan aiheuttamaan vaaraa toisten turvallisuudelle, esimerkiksi lapsen ollessa kyydissä ja on siten ankarammin sanktioitu, Lapin poliisilaitoksen liikenneyksikön johtaja komisario Mika Grönroos sanoo tiedotteessa.
Viime viikon valvonnassa tarkkailtiin myös turvalaitteiden käyttöä.
Poliisin mukaan turvavyön käytön on osoitettu vaikuttavan merkittävästi onnettomuuksista hengissä selviämiseen. Lisäksi turvavyötä käyttämällä useampi voisi selvitä lievemmin vammoin tai vammautumatta.
Valvontaviikon aikana Lapin poliisi esimerkiksi teki valvontaa päiväkotien läheisyydessä Liikenneturvan kanssa.
– Valvonta osoitti, että jotkut vanhemmat edelleen kuljettavat pieniä lapsia ilman asianmukaista istuinta. Lisäksi osalla vanhemmista oli tiedon puutetta lasten turvallisesta kuljettamisesta autossa sekä turvaistuinten oikeasta käytöstä, sanoo Liikenneturvan yhteyspäällikkö Petri Niska tiedotteessa.
Poliisi ohjeistaa, että pienten lasten on istuttava selkä menosuuntaan päin, oli taapero järjestelyistä mitä mieltä hyvänsä. Lain mukaan turvalaitetta on käytettävä, kunnes lapsi on 135 senttimetriä pitkä. Liikenneturva suosittelee, että lapsi istuisi turvalaitteessa 150 senttimetrin pituiseksi asti.
uusimmat
Tarinat
Tarinat
Luetuimmat
LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO
Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.
Whatsappilla:
Numeroon 050 3500 245
Toimitus, uutisvihjeet:
010 230 8110
toimitus@karjalainen.fi