play

Turun Pansiontien tulipalo aiheutti miljoonavahingot syksyllä 2020 – syyttäjä vaatii epäillylle sytyttäjälle rangaistusta

Teollisuuskiinteistö paloi Turun Pansiontiellä lokakuussa vuonna 2020.

Teollisuuskiinteistö paloi Turun Pansiontiellä lokakuussa vuonna 2020. Kuva: Roni Lehti

STT

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa alkoi tänään oikeudenkäynti Turun Pansiontien laajasta tulipalosta. Tulipalo syttyi lokakuussa 2020 ajoneuvon purkamiseen käytetyssä tilassa.

Syyttäjän mukaan työntekijä porasi purettavana olleen auton tankkiin, ja sieltä purkautuneet polttohöyryt syttyivät todennäköisesti porauksessa syntyneestä kipinästä.

Palo levisi nopeasti syyttäjän mukaan niin nopeasti ja kehittyi niin voimakkaasti, että alkusammutus kävi mahdottomaksi.

–  Savuntuotto on ollut voimakasta ja noin 20 minuutin kuluttua syttymisestä yli puolet hallin kattopinta-alasta on palanut liekillä. Savua on levinnyt voimakkaasti Pansiontien suuntaan ja edelleen Patterinhaan asuinalueelle päin. Vaarailmoite palosta kansalaisille on tehty vajaa tunti hälytyksen jälkeen. Palo on voimistunut purkauskatoksen katon notkahtaessa ja pelastushenkilöstön joutuessa vetäytymään, haastehakemuksessa sanotaan.

Säteilylämpö rikkoi läheisten talojen ikkunoita ja naapurikiinteistö jouduttiin evakuoimaan. Tulipalo aiheutti syyttäjän mukaan yli miljoonan euron vahingot.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Syyttäjä vaatii Lounais-Suomen Vahinkoautokeskuksessa työskennelleelle miehelle rangaistusta yleisvaaran tuottamuksesta. Syyttäjän mukaan palo johtui syytetyn huolimattomuudesta.

Syytetty kiistää syytteen. Hänen mukaansa purettavasta autosta valunut bensiini syttyi tuleen kuivatuksen yhteydessä.

Syytetty sanoo kirjallisessa vastauksessaan olleensa tapahtuma-aikaan yhtiössä töissä kahdeksan kuukautta.

–  (Vastaajalla) ei ole ollut tulityökorttia eikä hän ollut saanut perehdytystä räjähdysvaarallisten aineiden parissa työskentelyyn. (Hänelle) ei myöskään ollut selvitetty räjähdyskelpoisen höyryilmaseoksen räjähdysvaaraa eikä annettu ohjeita palavien nesteiden käsittelyyn, vastauksessa sanotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mies sanoo noudattaneensa työnantajansa antamia ohjeita. Ohjeet oli hänen mukaansa annettu suullisesti.

–  Työvaiheita ja -menetelmiä ei ole erikseen näytetty tai kirjallisesti yksilöity.

Mies sanoo, että vastaavissa tilanteissa eikä tuolloinkaan poratessa syntynyt kipinöintiä tai vaaratilanteita.

–  Syttymä on aiheutunut, kun palava neste tai nesteestä haihtuva höyry on saanut riittävän energian syttymiseen. Tämä on saattanut olla seurausta poranterän aiheuttamasta kitkasta tai keinokuituvaatteiden aiheuttamasta staattisesta sähköstä. Myös bensiinin itsesyttyminen on mahdollista. Palon täsmällisestä syttymissyystä ei ole saatu varmuutta, kirjallisessa vastauksessa sanotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi