play

MT-kysely: Stubbilla edelleen etumatka Haavistoon nähden – voittaisi prosenttiluvuin 54–46

Kuva: Lehtikuva

STT

Maaseudun Tulevaisuuden kyselyn mukaan kokoomuksen Alexander Stubbilla on edelleen etumatka valitsijayhdistyksen ja vihreiden tukemaan Pekka Haavistoon. Kyselyssä kantansa ilmaisseista 54 prosenttia kertoi kannattavansa presidentiksi Stubbia ja 46 prosenttia Haavistoa.

Kyselyn mukaan Stubbin kannatus on 46 prosentissa ja Haaviston 39 prosentissa, kun mukaan lasketaan myös kannastaan epävarmat vastaajat ja ne jotka eivät aio äänestää lainkaan toisella kierroksella.

Haaviston suosio on kyselyn mukaan suurinta nuorten naisten keskuudessa, jossa hän saa 67 prosentin kannatuksen. Stubb taas on suosituin vanhempien miesten keskuudessa, joiden ryhmässä hän kerää 68 prosentin ääniosuuden.

Kyselyn mukaan Stubbin kannatus on alueellisesti voimakkainta Uudellamaalla. Pääkaupunkiseudulla Haavisto ja Stubb ovat kyselyn mukaan melko tasaväkisiä. Muualla Etelä-Suomessa Stubbin kannatus on kuitenkin suurempaa kuin Haavistolla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Länsi-Suomessa ja Itä-Suomessa ehdokkaat ovat melko tasaväkisiä, mutta Stubbin kannatus on hieman Haavistoa korkeampi.

Kantar Agrin toteuttamaan kyselyyn vastasi helmikuun alussa runsaat tuhat ihmistä. Koko kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi