play

Mies poltti toisen miehen elävältä Varkaudessa – tuomittiin elinkautiseen

STT

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi perjantaina elinkautiseen vankeuteen miehen, joka poltti toisen miehen elävältä Varkaudessa viime vuonna.

Syytteessä oli kyse tapahtumista uhrin kerrostaloasunnossa Varkauden Lehtoniemen kaupunginosassa viime toukokuun lopulla lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Oikeuden mukaan syytetty viisikymppinen mies oli ensin tehnyt uhrille väkivaltaa eri puolille kehoa teräaseella tai terävällä esineellä. Sitten mies oikeuden mukaan heitti etanolia nojatuolissa istuneen uhrin päälle ja sytytti tämän palamaan. Tutkimuksissa asunnosta löytyi myös toinen syttymiskohta huoneen nurkasta.

Uhrin kuolinsyynä olivat laajat, syvät palovammat. Oikeuden mukaan teko oli hyvin todennäköisesti aiheuttanut uhrille huomattavaa kipua, kärsimystä, kauhua sekä pelkoa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Oikeus katsoi, että syytetyn toiminta osoitti päättäväistä ja kylmäveristä vahingoittamis- ja surmaamispyrkimystä.

–  Tappo on tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla, kun otetaan huomioon (uhrin) polttamista edeltänyt pahoinpitely (saatettu väkivallalla vahvassa humalassa oleva uhri puolustuskyvyttömäksi) sekä tekotapa eli poltettu henkilö elävältä, tuomiossa sanottiin.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta naapurilta hieman ennen aamukolmea sunnuntaina. Noin kymmenen minuuttia sen jälkeen syytetty soitti sukulaiselleen ja kertoi tappaneensa jonkun.

Syytetty otettiin kiinni puoli kuudelta aamulla. Poliisivankilassa hän puhalsi lähes 1,8 promillea.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mies kiisti syytteet ja sanoi, ettei hänellä ollut muistikuvia tapahtumista. Hän kertoi viimeksi muistavansa juoneensa kaverinsa kanssa pontikkaa. Uhria hän ei kertomansa mukaan tuntenut eikä ollut tavannut tätä aiemmin.

Kari Tapio Pelkonen, 56, tuomittiin murhan lisäksi törkeästä tuhotyöstä. Oikeuden mukaan tulipalon sytyttäminen yöllä ihmisten nukkuessa aiheutti suurelle ihmismäärälle vakavaa hengen ja terveyden vaaraa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi