play

Yle: Vornanen ampui poliisiurallaan haulikkomiestä pakaraan

Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

STT

Poliisitaustainen kansanedustaja Timo Vornanen (ps.) joutui toistakymmentä vuotta sitten poliisin virkaurallaan tulituksen kohteeksi Joensuussa, kertoo Yle. Vornanen vastasi tulitukseen ampumalla virka-aseellaan ja osui haulikkomiestä pakaraan.

Vornanen on epäiltynä runsas viikko sitten sattuneesta ampumisesta Helsingin keskustassa. Aamuyöllä baarin edustalla tapahtuneen ampumisen taustalla oli baarissa syntynyt riita. Laukaus osui maahan, eikä kukaan loukkaantunut.

Poliisi ei ole vahvistanut Vornasen henkilöllisyyttä, mutta on tiedottanut epäilevänsä 54-vuotiasta miestä vaaran aiheuttamisesta, laittomasta uhkauksesta ja ampuma-aserikkomuksesta.

Yle kertoo Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden tuomioon viitaten, että joulukuussa 2006 Vornanen oli mukana hälytyspartiossa, joka vastasi häiriökäyttäytymistehtävään. Vornanen tapasi epäillyn miehen tämän asunnon ovensuussa. Vornanen yritti ottaa miestä kiinni kädestä, mutta tämä ryntäsi asuntoonsa ja haki sieltä haulikon.

Haulikon hakenut mies ampui laukauksen poliisiauton tuulilasiin. Vornanen ampui virka-aseellaan kaksi laukausta, joista toinen osui haulikkomiestä pakaraan. Tämän jälkeen Vornasen työpari otti miehen kiinni.

Poliisin aseenkäyttö tilanteessa ei johtanut virkamiesoikeudellisiin menettelyihin tai rikostuomioon. Ylen jutussa arvioidaan, että oikeuden tuomion perusteella "virka-aseen käyttö vaikuttaa olleen perusteltua".


Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi