play

Suomen presidentinvaalit on huomioitu myös maailmalla – kiristyneet välit Venäjään nousevat esiin uutisissa

Kuva: Lehtikuva

STT

Suomen presidentinvaalit ovat herättäneet kiinnostusta myös kansainvälisessä mediassa. Vaaleista ovat uutisoineet muun muassa uutistoimisto AFP ja yhdysvaltalaislehti New York Times.

Ruotsalainen Dagens Nyheter puolestaan julkaisi vaaleista peräti kolme juttua jo sunnuntaiaamupäivän aikana. Lehti oli käynyt esimerkiksi jututtamassa äänestäjiä Helsingin keskustassa.

Uutisissa nousevat esiin presidentin tehtävät Suomessa, Nato-jäsenyys ja kiristyneet välit Venäjään.

AFP kirjoittaa, että suomalaiset äänestävät tänään presidentistä, jonka viran merkitys on kasvanut Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uutistoimisto toteaa, että vaikka Suomessa presidentin valtaoikeudet ovat rajalliset, valtionpäämies johtaa ulkopolitiikkaa yhdessä hallituksen kanssa.

Euroopan muuttuva geopoliittinen tilanne tulee olemaan päällimmäisenä asiana uuden presidentin pöydällä, uutistoimisto sanoo. AFP myös huomauttaa, että Suomessa presidentti toimii puolustusvoimien ylipäällikkönä.

New York Timesin mukaan Suomessa äänestetään tilanteessa, jossa vihamielinen Venäjä uhkaa sotilasliitto Naton tuoreinta jäsenmaata.

Lehti nostaa esiin väistyvän presidentin, Sauli Niinistön, vahvan kansansuosion ja roolin tasapainottavana voimana yhteiskunnassa. Lehden mukaan Niinistön seuraajalla on isot saappaat täytettävänään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tulevaa presidenttiä ei ainoastaan verrata Niinistöön, vaan hänen odotetaan myös jatkavan Niinistön perintöä, lehti kirjoittaa. Uuden presidentin tärkein työsarka on Suomen Nato-integraation hallinta tilanteessa, jossa huolta aiheuttavat mahdollinen Venäjän aggressio ja kiristyvät jännitteet Itämerellä, lehti arvioi.

Dagens Nyheter nostaa presidentin tehtävistä esiin myös Linnan juhlien järjestämisen. Lehti viittaa itsenäisyyspäivän vastaanoton satavuotiseen perinteeseen ja kertoo juhlan käytännön järjestelyistä sekä miljoonayleisön vuosittain keräävästä tv-lähetyksestä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi