play

Loppuviikosta viilenee ja sataa tavanomaista enemmän – luvassa rajua ukonilmaa

Loppuviikosta luvassa voi olla rajujakin ukkosia. Arkistokuva.

Loppuviikosta luvassa voi olla rajujakin ukkosia. Arkistokuva. Kuva: Lukijan kuva: Raija Kokkola

STT-Lehtikuva

Helteisen alkuviikon jälkeen viileämpi ilma saapuu Suomeen torstain kuluessa, kertoo sääpalvelu Foreca. Sateita tulee Forecan ennusteen mukaan tavanomaista enemmän etenkin idän ja pohjoisen suunnalla.

Torstaina maan pohjoisosassa on voimassa kovan sateen ja ukonilman varoitus.

Perjantaina sekä viikonloppuna päivälämpötilat jäävät enimmäkseen 15 ja 20 asteen välille. Pohjois-Lapissa on paikoin viileämpää.

Viikonloppuna pohjoisessa tulee yhtenäisiä sateita ja maan etelä- ja keskiosassa sadekuuroa sunnuntaina.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viimeisetkin jäät ovat sulaneet Perämeren pohjoisosasta, kertoo Ilmatieteen laitos tiedotteessa. Itämeri on nyt täysin jäätön. Ilmatieteen laitoksen jääpalvelun kausi on näin ollen päättynyt.

Pohjanlahden rannikkoalueilla jäät sulivat viikosta kahteen viikkoa tavanomaista myöhemmin, mutta Suomenlahdelle kevät saapui tavallista aikaisemmin.

Ilmatieteen laitoksen mukaan viime jäätalvi alkoi tavanomaista aikaisemmin, mutta oli jääpeitteen paksuuden perusteella keskimääräinen. Ensimmäiset jäät havaittiin Perämeren pohjoisimmissa osissa jo viime vuoden lokakuun lopulla.

Kauttaaltaan Perämeri oli jäässä tammikuun alkupuolella, kun keskimäärin Perämeren jäätyminen tapahtuu vasta tammikuun lopulla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pääkaupunkiseudun edustalla Itämeren ensijäätyminen tapahtui joulukuun puolivälissä, mikä on kolmisen viikkoa tavanomaista aikaisemmin.

Ilmatieteen laitos julkaisee koko Itämeren kattavan jääkartan päivittäin aina jäidenlähtöön saakka. Jääkartta tehdään vuoroviikoin Ruotsin ilmatieteen laitoksen SMHI:n kanssa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi