play

KU: Kansanedustaja Hanna Sarkkinen ei pyri vasemmistoliiton puheenjohtajaksi – Uutissuomalainen: Aino-Kaisa Pekonen pyrkii eduskuntaryhmän johtoon

Vasemmistoliiton kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen pyrkii puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen pyrkii puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi. Kuva: LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

STT

Kansanedustaja Hanna Sarkkinen ei pyri vasemmistoliiton puheenjohtajaksi perhesyiden takia, kertoo Kansan Uutiset. Lehti kertoo Sarkkisen olevan raskaana.

–  Minua on paljon pyydetty puheenjohtajakisaan, mutta oman perhetilanteen vuoksi en siihen lähde. Uusi puheenjohtaja valitaan lokakuussa, ja minä olen silloin todennäköisesti synnytyslaitoksella, sanoo Sarkkinen lehdelle.

Sarkkinen perustelee päätöstään sillä, että uuden puheenjohtajan on hyödynnettävä valinnan jälkeinen näkyvyys. Hän ei myöskään pystyisi vanhempainvapaan takia johtamaan puoluetta ensi vuoden keväällä pidettävissä kunta- ja aluevaaleissa.

Sarkkinen sanoo, että hän asettuu todennäköisesti ehdolle ensi vuoden kevään kunta- ja aluevaaleissa. Sarkkinen on kolmannen kauden kansanedustaja Oulusta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vasemmistoliiton nykyinen puheenjohtaja Li Andersson on ilmoittanut, että hän luopuu puheenjohtajuudesta syksyllä. Uusi puheenjohtaja valitaan lokakuussa pidettävässä puoluevaltuuston kokouksessa.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmälle valitaan uusi puheenjohtaja europarlamenttiin valitun Jussi Saramon tilalle. Eduskuntaryhmä valitsee uuden puheenjohtajan kesäkokouksessa elokuussa.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen kertoo olevansa käytettävissä puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi. Asiasta kertoo Uutissuomalainen.

–  Koen, että tehtävä on erittäin mielenkiintoinen ja todella tärkeä päivänpolitiikan näkökulmasta. Olen tehnyt sitä aiemmin ja pidän siitä työstä, sanoo Pekonen uutismedialle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pekonen toimi puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajana vuosina 2015–2019. Ryhmän varapuheenjohtajana hän on toiminut tämän vuoden helmikuusta lähtien.

Pekonen on kertonut aiemmin, ettei hän aio tavoitella puolueen puheenjohtajuutta.

Vasemmistoliiton kansanedustajat Minja Koskela ja Veronika Honkasalo ovat kertoneet harkitsevansa puheenjohtajakisaan lähtemistä. Myös kansanedustaja Mai Kivelä on sanonut pohtivansa mahdollista puheenjohtajaehdokkuutta.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi