play

Suomen junaliikennettä häirinnyt vika on korjattu

Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

STT

Junien myöhästymisiä ja peruuntumisia varsinkin Etelä-Suomessa perjantaina aiheuttanut vika on saatu korjattua, Fintrafficin rataliikennekeskus kertoo.

Keskuksen tiedotteen mukaan kaukoliikenne palaa normaaliksi iltapäivän aikana. Lähiliikenne puolestaan alkaa kulkea normaalisti heti.

Häiriöitä aiheuttanut vika oli junien liikenteenohjausjärjestelmässä. Rataliikennekeskuksesta kerrottiin STT:lle hieman ennen kello neljää iltapäivällä, että viasta ei pitäisi enää aiheutua uusia junien myöhästymisiä.

VR kertoi samoihin aikoihin iltapäivällä, että yhteensä 11 kaukoliikenteen matkustajajunaa oli häiriön vuoksi myöhässä. Yhtiön omat arviot junien myöhästymisistä vaihtelivat tuolloin 15 minuutista noin tuntiin.

Häiriö vaikutti junien lisäksi matkustajainformaatiojärjestelmään, jonka tiedot eivät päivittyneet asemien aikataulunäytöille. Myöskään kuulutukset eivät vian vuoksi toimineet millään asemalla.

Ongelmia oli myös junaliikenteen puhelinsovelluksissa, VR:n Junat kartalla -sovelluksessa ja Fintrafficin junalahdot.fi-palvelussa.

Rataliikennekeskus tiedotti viasta ensimmäisen kerran perjantaina puolenpäivän aikaan.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi