play

Poliisi tutkii Espoon Ison Omenan tapausta kuolemantuottamuksena – vartijoiden kiinni ottama nainen kuoli voimankäyttötilanteessa

Kuva: Vesa Moilanen

STT

Eilisestä Espoossa Ison Omenan kauppakeskuksessa tapahtuneesta kuolemantapauksesta on kirjattu rikosilmoitus ja tapahtunutta tutkitaan kuolemantuottamuksena, Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo.

Vartijoiden kiinni ottama nainen kuoli eilen voimankäyttötilanteessa.

Poliisin mukaan tässä vaiheessa saatujen tietojen perusteella kuolemantuottamuksesta on syytä epäillä useita ihmisiä. Esitutkinnassa selvitetään kunkin osuus tapahtumiin. Poliisi jatkaa tapahtumien kulun selvittämistä.

Poliisi ei kommentoi tapahtunutta ennen kuin oikeustieteellinen kuolemansyyn selvittäminen on valmistunut, kertoo tutkinnanjohtaja Nina Kangas STT:lle. Kangas ei halunnut kommentoida, kuinka montaa ihmistä tapauksessa epäillään tässä vaiheessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Paikalla on ollut runsaasti silminnäkijöitä, jotka ovat tehneet havaintoja tapahtuman aikana tai kuvanneet tapausta puhelimillaan.

Poliisi pyytää lähettämään mahdolliset tiedot tai havainnot sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai puhelinnumeroon 0295  413  031. Yhteyttä poliisiin pyydetään ottamaan myös siinä tapauksessa, jos paikalla olleiden hallussa on tapahtumaan liittyviä videoita.

Poliisi sai eilen noin kello viiden aikaan tehtävän kauppakeskus Isoon Omenaan. Ilmoituksen mukaan kauppakeskuksen vartijoiden kiinni ottama ihminen oli mennyt kiinniottotilanteessa elottomaksi ja kuollut elvytyksestä huolimatta.

Tapahtumasta aiemmin uutisoineen Iltalehden mukaan silminnäkijät olivat kertoneet, että vartijat taluttivat naisen ensin ulos vaatekaupasta. Nainen ei ollut halukas lähtemään vartijoiden mukaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tämän jälkeen neljä vartijaa laittoi naisen maahan ja makasi tämän päällä. Silminnäkijöiden mukaan nainen laitettiin myös käsirautoihin.

Muutaman minuutin jälkeen nainen menetti tajuntansa ja häntä alettiin elvyttää. Iltalehden silminnäkijöiden mukaan elvytyksen aloittivat sivulliset ihmiset. Elvytyksestä huolimatta nainen menehtyi.

Ison Omenan vartioinnista vastaa Securitas. Yrityksen toimitusjohtaja Jarmo Mikkosen mukaan vartijat olivat kauppakeskuksessa henkilöön liittyvällä tehtävällä.

–  Tapaus on todella valitettava ja vakava. Ymmärrän sen järkyttävän laajasti. Otamme osaa menehtyneen henkilön omaisten ja ystävien suruun. En voi kommentoida tapausta laajemmin, Mikkonen kertoi STT:lle sunnuntaina sähköpostitse.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mikkonen sanoo yrityksen auttavan poliisin tutkintaa kaikin tavoin.

–  Tässä vaiheessa sisäinen selvitys liittyy siihen, että kaikki asiaan liittyvät seikat ja tiedot ovat viranomaisten käytettävissä. Lisäksi työntekijöiden jälkihoitoasiat ovat kiireellisiä, hän kommentoi kysymystä tapauksen selvittämisestä yrityksen sisällä.

Ison Omenan keskuspäällikkö Mika Mustasilta kommentoi STT:lle tapauksen olevan viranomaisasia, eikä hän voi sen vuoksi kommentoida enempää.

–  Eilinen tapaus oli todella valitettava tilanne, Mustasilta sanoo.

Järjestyksenvalvojien voimankäyttö nousi laajemmin esille joulukuun lopulla, kun poliisi kertoi tutkivansa useamman järjestyksenvalvojan epäiltyä väkivaltaa pääradan lähettyvillä ja erityisesti pääkaupunkiseudun juna-asemien yhteydessä touko–joulukuussa 2022. Tutkinta kohdistuu Avarn Security -yrityksen työntekijöihin.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi