play

HS:n tuore gallup: Jussi Halla-aho on noussut Alexander Stubbin ja Pekka Haaviston kannoille

Perussuomalaisten presidenttiehdokkaan Jussi Halla-ahon gallupnousu jatkuu.

Perussuomalaisten presidenttiehdokkaan Jussi Halla-ahon gallupnousu jatkuu. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Nina Törnudd / STT

Helsingin Sanomien gallupin mukaan perussuomalaisten Jussi Halla-aho on nostanut kannatustaan presidentinvaaleissa. Halla-aho on noussut aivan kärkikaksikon eli kokoomuksen Alexander Stubbin ja valitsijayhdistyksen sekä vihreiden tukeman Pekka Haaviston kintereille.

Gallupissa Stubbille mitattiin 22 prosentin kannatus, Haavistolle 20 prosenttia ja Halla-aholle 18 prosenttia. Joulukuun mittaukseen verrattuna Halla-ahon tuki on noussut viisi prosenttiyksikköä. Stubbin ja Haaviston kannatus on laskenut kaksi prosenttiyksikköä.

Valitsijayhdistyksen ja keskustan tukema Olli Rehn on myös nostanut kannatustaan, mutta se jää 12 prosenttiin. Rehnin kannatus on noussut joulukuusta kolme prosenttiyksikköä.

Vasemmistoliiton Li Anderssonille mittaus lupasi kuuden prosentin kannatusta ja SDP:n Jutta Urpilaiselle viittä prosenttia. Valitsijayhdistyksen ehdolle asettama Mika Aaltolalle mitattiin kolmen prosentin kannatus, kristillisdemokraattien Sari Essayahille ja Liike Nytin Harry Harkimolle kummallekin yksi prosentti.

Kun gallupin luvuista puhdistetaan pois ne, jotka eivät kertoneet mielipidettään tai eivät aio äänestää, muuttuvat luvut hieman. Stubb johtaa edelleen 24,2 prosentilla. Haavisto saisi 22,3 prosenttia, Halla-aho 20,6 prosenttia ja Rehn 13,4 prosenttia.

Toisella kierroksella Stubb voittaisi kyselyn mukaan kaikki muut ehdokkaat. Haavistoa vastaan Stubb keräisi 55 prosenttia äänistä. Rehniä vastaan hän saisi 53 prosenttia. Haaviston ja Rehnin välinen kisa olisi erittäin tiukka, mutta toinen kierros päättyisi silloin Rehnin voitoksi luvuin 51–49.

Haaviston kannattajaksi ilmoittautuneista 89 prosenttia aikoi varmasti äänestää, Stubbin kannattajista 88 prosenttia. Halla-ahon äänestäjistä 78 prosenttia uskoi äänestävänsä varmasti.

Verianin toteuttaman tutkimuksen virhemarginaali on koko aineiston tasolla suurimmillaan noin 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa. Vastaukset kerättiin internetpaneelissa 17.–20. tammikuuta. Haastateltuja oli hiukan yli tuhat.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi