play

Voimakas tuuli on kaatanut puita junaradalle, teille ja talojen päälle – Pohjois-Karjalaa varoitetaan vaarallisesta tuulesta

Kuva: Mikko Makkonen

STT, Anni Rodriguez

Voimakkaan tuulen kaatamat puut ovat yön aikana katkoneet teitä eri puolilla Suomea ja paikallisesti myös junaliikenteen. Pelastuslaitoksille on tullut lukuisia vahingontorjuntatehtäviä eri puolilla maata, ja esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaalla pelastuslaitos on päätynyt raivaamaan teille kaatuneita puita matkalla varsinaisiin hälytyskohteisiin.

Muun muassa Pyhäjärvellä useita puita oli kaatunut kahden talon päälle, ja talojen luokse päästäkseen henkilöstön oli ensin raivattava puita pois tieltä.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta kerrottiin alkuyöstä, että maakunnan luoteisosassa useita teitä oli poikki tuulen takia kaatuneiden puiden vuoksi. Puita on kaatunut esimerkiksi Kivijärvellä, Pihtiputaalla ja Karstulassa.

Myös Kainuun pelastuslaitos on raivannut kaatuneita puita yön aikana. Puita on siivottu teiltä, ja yksi puu kaatui rivitaloasunnon päälle Puolangalla. Pelastuslaitoksen mukaan puu ei kuitenkaan vaurioittanut rakenteita.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Junaradalle kaatuneet puut ovat aiheuttaneet sähköratavaurion Oulun ja Kontiomäen välillä. Fintrafficin rataliikennekeskus tiedotti ennen aamukuutta, että henkilöjuna korvataan Vaalan ja Paltamon Kontiomäen välillä linja-autoilla. Korjausarvioksi keskus antoi noin kello 14.

Varsinais-Suomessa Laitilassa voimakas tuulenpuuska on irrottanut huoltoaseman kattopeltejä, jotka ovat lentäneet piha-alueella. Pelastuslaitos tiedotti puoli seitsemän tienoilla aamulla, että aluetta eristettiin ja raivattiin.

Sähköjä on mennyt poikki monin paikoin. Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan yli 9  000 asiakasta oli aamukuuden jälkeen ilman sähköä.

Pohjois-Karjalassa oli tiistai-iltana enimmillään reilut 700 sähkötöntä PKS:n asiakasta, mutta keskiviikkoaamuna sähköttömiä talouksia ei ole toistaiseksi ilmennyt.

Lähes koko Suomessa on tänään voimassa eriasteisia tuulivaroituksia. Vain eteläinen Lappi näyttää varoituskartassa vihreää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Punainen eli hyvin vaarallisen tuulen varoitus jatkuu iltapäivään asti Uudellamaalla, Pohjois-Karjalassa sekä Pohjois- ja Etelä-Savossa. Puuskissa jopa 25 metriä sekunnissa puhaltava tuuli voi Ilmatieteen laitoksen mukaan aiheuttaa esimerkiksi pitkiä sähkökatkoja, katkoja juomaveden jakelussa ja teleliikenteessä sekä laajoja vahinkoalueita.

Muualla maassa tuulivaroitukset ovat keltaisia eli mahdollisesti vaarallisia ja oransseja eli vaarallisia.

Keski- ja Pohjois-Lapissa Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ja erittäin huonosta liikennesäästä lumi- ja räntäsateen vuoksi. Luvassa voi varoituksen mukaan olla mahdollisesti suuria häiriöitä ja onnettomuusriski on huomattava.

Merialueilla on niin ikään tuuli- ja aallokkovaroituksia läpi yön pitkälle iltapäivään asti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi