play

Pääministeri Orpo näkee Vornasen erottamisen eduskuntaryhmästä oikeana ratkaisuna

STT-Lehtikuva

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) sanoo STT:n haastattelussa pitävänsä perussuomalaisten esitystä kansanedustaja Timo Vornasen (ps.) erottamisesta oikeana ratkaisuna.

–  Minusta perussuomalaisten (eduskuntaryhmän työvaliokunnan) pohjaesitys siitä, että Timo Vornanen erotetaan eduskuntaryhmästä, on oikea.

Hänen mielestään on hyvä, että perussuomalaiset käsittelee asiaa päättäväisesti.

–  Minusta se on ainut oikea tapa tässä asiassa. Kyse on sen verran vakavasta asiasta.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän on tänään tarkoitus päättää, erotetaanko Vornanen eduskuntaryhmästä. Ryhmän kokous alkoi kello 14.00.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän työvaliokunta on esittänyt, että Vornanen erotetaan eduskuntaryhmästä luottamuspulan vuoksi.

Perussuomalaisilta on vaadittu toimia sen jälkeen, kun selvisi, että Vornanen oli osallisena ampumavälikohtauksessa ravintolan edustalla Helsingissä viime viikolla. Vornasen epäillään uhanneen aseella kahta ihmistä ja ampuneen sen jälkeen maahan.

Vornaseen liittyvät epäilyt tulivat kansalaisten tietoon Seiska-lehden kautta perjantai-iltana. Valtiojohto sai asiasta tiedon jo aamupäivällä.

Orpo kertoo saaneensa ensimmäisen tiedon Vornasen tapauksesta perussuomalaisten puheenjohtajalta Riikka Purralta. Iltapäivällä asiaan tuli virallista reittiä vahvistus.

–  En lähtenyt kommentoimaan perjantaina, koska meillä oli tuolloin vasta epävirallinen tieto epäilystä. Meillä ei ollut vielä tarkkaa tietoa viranomaisilta, joten minun piti odottaa, että poliisi tiedottaa asiasta, mikä tapahtui lauantaina.

Milloin asiasta olisi tiedotettu, jos Seiska ei olisi uutisoinut asiasta perjantai-iltana?

Orpo ei lähde spekuloimaan mahdollisella ajankohdalla, mutta sanoo pitävänsä avoimuutta ja nopeutta tiedottamisessa välttämättömänä.

–  Tässä on suuri yhteiskunnallinen merkitys, joten kaikki avoimuus viestinnässä ja tiedottamisessa on välttämätöntä.

–  Olen samaa mieltä siitä, että on huono asia, että asia tuli ilmi median kautta, mutta tässä roolissa joutuu odottamaan viranomaistietoja, hän lisää.

Perussuomalaiset on profiloitunut etenkin sisäisen turvallisuuden kysymyksissä. Myös muulle hallitukselle teema on ollut tärkeä.

Perussuomalaisten joukossa on kansanedustajia, jotka ovat saaneet tuomion oikeudessa viimeisen kymmenen vuoden aikana. Vornasen lisäksi muutama edustaja on joutunut virkavallan kanssa tekemisiin tämänkin hallituskauden aikana.

Vaikeuttaako tämä hallitusyhteistyötä ja hallituksen uskottavuutta puhua turvallisuuskysymyksistä?

–  Nämä ovat ikäviä asioita eivätkä hyväksyttäviä. En halua kommentoida yksittäisten kansanedustajien toimia, mutta hallituksen työskentelyyn näillä ei ole ollut vaikutusta.

Orpo myös sanoo, että hänellä on yhä luotto hallituksen toimintaan ja perussuomalaisiin hallituskumppanina.

–  Hallitus on hyvin toimintakykyinen, hän sanoo.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi