play

Jaana Pelkosen johtama valtuuskunta tukemaan Pekka Haaviston presidentinvaalikampanjaa: "Kolmas kerta toden sanoo"

Pekka Haavisto avasi presidentinvaalikampanjansa tiistaina Helsingissä. Vasemmalla Jaana Pelkonen, joka on kampanjaa tukevan valtuuskunnan puheenjohtaja.

Pekka Haavisto avasi presidentinvaalikampanjansa tiistaina Helsingissä. Vasemmalla Jaana Pelkonen, joka on kampanjaa tukevan valtuuskunnan puheenjohtaja. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

STT

Pekka Haaviston vaalikampanjaa lähtee tukemaan valtuuskunta, jonka puheenjohtajana toimii Jaana Pelkonen. Pelkonen kertoi asiasta Haaviston kampanjastartissa Helsingin Musiikkitalolla.

Haavisto pyrkii presidenttiehdokkaaksi valitsijayhdistyksen kautta. Haavisto on vihreiden kansanedustaja ja hän oli edellisellä hallituskaudella ulkoministeri. Pelkonen on toiminut kokoomuksen kansanedustajana, mutta ei tämän kevään vaaleissa ollut enää ehdolla.

Pelkonen kertoi, että valitsijayhdistys on kerännyt syyskuun loppuun mennessä Haavistolle 48  000 kannattajakorttia.

–  Nyt jos koskaan, sekä Suomi että planeettamme, tarvitsee maltillisen ja sovintoa hakevan keskustelijan. Tarvitsemme valtakunnan ja koko maailman sovittelijan. Suomi on ollut ennenkin esimerkkinä tasa-arvon ja diplomatian kysymyksissä. Suomen paras käyntikortti on inhimillisyyden ja toivon kasvot omaava presidentti, Pelkonen sanoi puheessaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hänen mukaansa päätös seistä Haaviston joukoissa on selkeä.

–  Kolmas kerta toden sanoo: Suomen tasavallan presidentti 2024 on Pekka Haavisto, Pelkonen päätti puheensa.

Valtuuskunnan kunniapuheenjohtajana toimii Elisabeth Rehn. Rehn on toiminut RKP:n kansanedustajana, ollut presidenttiehdokkaana sekä puolustusministerinä.

Haavisto puolestaan kävi puheessaan läpi muun muassa edellistä hallituskautta, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaan ja Suomi liittyi Natoon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Haavisto sanoo, että jotkut Suomessa näyttävät, että Naton jäsenyyden myötä Suomen maantieteen voisi unohtaa.

–  Näin ei kuitenkaan ole. Kun ulkoministerinä osallistuin Venäjän hyökkäyssodan jälkeen niin EU:n kuin Naton ulkoministerikokouksiin, meitä kuultiin aivan erityisen tarkasti kaikissa naapurimaatamme Venäjää koskevissa arvioissa. Olemme asemassa, jolloin tietomme ja ajattelumme vaikuttaa sekä Naton että EU:n Venäjää koskevaan päätöksentekoon, Haavisto sanoo.

Haavisto lisää, että Suomella on nyt ja tulevaisuudessa 1  340 kilometrin yhteinen raja Venäjän kanssa.

–  Se raja ei tule poistumaan, ja sikäli kuin se meistä riippuu, tuo raja tulee pysymään rauhallisena myös tulevaisuudessa. Puolet Naton ja Venäjän yhteistä rajaa kulkee Suomessa, hän sanoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Haavisto sanoi puheessaan, että presidentti on myös arvojohtaja. Haaviston mukaan presidentin on tunnettava Suomi ja suomalaiset.

–  Ei vain juhlien ja paraatien suomalaiset, vaan tavalliset arjen suomalaiset tämän maan joka kolkasta. Ja tiedän, että ne suomalaiset eivät aina ole samaa mieltä kaikesta. Mutta tiedän myös, että jokaisen kanssa voi keskustella – ja jokaisen kanssa voi keskustella arvokkaasti ja kunnioittavasti.

–  Se olkoon oman presidenttikauteni tavaramerkki, Haavisto sanoo.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi