play

"Tästä tulee kihelmöivää", sanoo vaalivoittajalta vaikuttavan kokoomuksen Orpo, jonka teki mieli käyttää voimasanoja

Kuva: Antti Aimo-Koivisto

STT-Lehtikuva

Ihan tekisi mieli käyttää voimasanoja, sanoo kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Petteri Orpo villisti tuulettavalle, taputtavalle ja huutavalle yleisölle Helsingin Bottalla.

Hetkeä aiemmin on julkaistu kello 20:een mennessä lasketut äänet, ja kokoomuksen osuus oli yli 25 prosenttia, joilla puolue olisi lisäämässä europarlamenttipaikkojensa määrää kolmesta neljään.

Yleisö käyttää voimasanoja Orpon puolesta.

–  Ihan helvetin hyvä tulos! juhlatunnelmaisesta yleisöstä kajahtaa.

Joillakin oli sellainen ajatus, että vastakkainasettelulla saa kannatusta Suomessa. Ei saa.
Petteri Orpo (kok.)

Vaikka ääniä oli vielä laskematta, Orpo muistuttaa puolueväelle, että kokoomus on aina vahva varsinaisena vaalipäivänä. Hän sanoo äänestystuloksen osoittavan, että kokoomuslaiseen tapaan tehdä politiikkaa luotetaan niin Eurooppa-asioissa kuin kotimaassakin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tämä on vahva luottamuksen osoitus kokoomukselle, sen tekemällä politiikalle ja tietenkin meidän upeille ehdokkaille, hän lausuu hurraavalle yleisölle.

Hallituskumppaneiden tulokset eivät iltakahdeksalta näytä juhlavilta, ja kakkosena näyttää olevan hurjasti edellisistä eurovaaleista kannatustaan kohentanut vasemmistoliitto. Se ei Orpon juhlatuulta hillitse.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Joillakin oli sellainen ajatus, että vastakkainasettelulla saa kannatusta Suomessa. Ei saa, Orpo toteaa painokkaasti tarkentamatta, keneen tai mihin hän viittaa.

–  Sen saa sillä, että tekee asioita, mitä lupaa ja antaa hyviä lupauksia, mitä tehdään seuraavaksi.

Orpo kehuu ja kiittelee puolueväkeä, ehdokkaita, tukitiimiläisiä ja äänestäjiä sekä kampanjan yhteishenkeä.

–  Tästä tulee kihelmöivää, hän sanoo ja kuvailee asemien olevan erittäin hyvät.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Toimittajille Orpo arvelee, että äänestäjiä houkuttelivat sekä upeat ehdokkaat että kokoomuksen Eurooppa-osaaminen. Puolueen monen vaalivoiton putken hän sanoo olevan koko puolueen määrätietoisen työn ansiota.

Pääministerin ominaisuudessa Orpo ei halua vielä arvioida hallituskumppaneidensa vaalimenestystä, vaikka oppositiopuolueet näyttivät olevan kipuamassa niiden edelle. Hän huomauttaa, että perussuomalaiset on yleensä ollut vahva varsinaisena vaalipäivänä. Kristillisdemokraattien ja RKP:n tuloksia hän ei ole ehtinyt vielä katsoa.

–  Se on niin pienestä kiinni varsinkin RKP:n ja KD:n osalta, että miten ne viimeiset paikat menevät.

Muiden maiden tuloksia Orpo ei ole vielä nähnyt lukuun ottamatta muutamia kommentteja Saksasta, jossa keskustaoikeistolaiseen EPP:hen kuuluva kristillisdemokraattinen CDU-CSU-blokki olisi viemässä voiton ja oikeistopopulistinen Vaihtoehto Saksalle -puolue AfD nousemassa toiseksi.

–  Siellä näkyy, että se, mitä on ennustettu, näkyy toteutuvan.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi