play

Ylen rahoitusta arvioiva työryhmä jatkaa neuvotteluja ensi viikolla

Yle-työryhmä jatkaa neuvotteluja ensi viikolla.

Yle-työryhmä jatkaa neuvotteluja ensi viikolla. Kuva: Markku Ulander

STT-Lehtikuva

Yleisradion rahoitusta ja toimintaa arvioiva parlamentaarinen työryhmä jatkaa työtään ensi viikolla, kertoo työryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen (kok.).

Hän kirjoitti torstaina viestipalvelu X:ssä, että työryhmän mietintö etenee eduskuntaryhmien käsiteltäväksi neuvotteluiden päätyttyä.

Työryhmän on määrä saada työnsä päätökseen vielä eduskunnan kevätistuntokauden aikana. Marttinen viestitti STT:lle, ettei hän kommentoi työn yksityiskohtia.

Seuraava varsinainen kokousaika on sovittu tiistaille.

Demokraatti-lehti uutisoi tietoihinsa nojaten keskiviikkona, että Ylen budjettiin oltaisiin esittämässä noin 200 miljoonan euron leikkauksia neljän vuoden aikana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Demokraatin mukaan kyseessä olisi neuvottelujen tuloksesta syntynyt kompromissiesitys, jossa leikkaukset koostuisivat kahdesta osasta: Yle-indeksin jäädyttämisestä sekä Ylen alennetun 10 prosentin arvonlisäverokannan nostamisesta 14 prosenttiin.

Työryhmälähteestä kerrottiin STT:lle, ettei tieto esityksestä leikata 200 miljoonaa euroa neljän vuoden aikana pidä sellaisenaan paikkaansa. Lähteen mukaan pöydällä on ollut useita erilaisia kokonaisuuksia.

Neuvotteluiden kerrotaan olevan pattitilanteessa, kun lähellä vaikeaa kompromissia on alettu uudelleen tuoda pöytään erilaisia esityksiä.

Myös vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo sanoi, etteivät tiedot 200 miljoonan euron leikkauksista pidä paikkaansa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tällä hetkellä voin sanoa, että (200 miljoonan leikkaukset) eivät pidä paikkaansa, koska ei ole sopua mistään määristä, Saramo sanoi STT:lle.

Hän ei ota kantaa siihen, olisivatko kyseiset leikkausehdotukset sopineet vasemmistoliitolle.

–  On ollut paljon kompromisseja, ja ollaan itsekin tehty. Osa on käynyt meille ja osa ei. Meille on kaikkein tärkeintä, ettei Ylestä tehdä mitään (Viktor) Orbanin tai (Jaroslaw) Kaczynskin kaltaista omaa tiedotuskanavaa, Saramo sanoi.

Orban on Unkarin pääministeri, ja Kaczynski on Puolan Laki- ja oikeuspuolueen puheenjohtaja. Unkarin ja Puolan lehdistönvapaudentila on herättänyt viime vuosina huolta kansainvälisesti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä puolestaan sanoi, että työryhmälle pitää antaa työrauha.

–  Kaikki varmasti ymmärtävät, että myös Ylen on osallistuttava, hän sanoi STT:lle.

Keskustan eduskuntaryhmän näkemys on, että kun Suomen julkinen talous on vaikeuksissa, myös Ylen täytyy olla talkoissa mukana, sanoi puolueen ryhmäjohtaja Antti Kurvinen.

–  Olemme valmiita säästämään Ylen osalta, mutta säästöjen pitää olla sellaisia, että yleisradiotoiminta ei vaarannu.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Tytti Tuppuraisen mukaan SDP:ssä ei nähdä erityisen suurta tarvetta lähteä leikkaamaan Ylen rahoitusta.

–  Näinä päivinä on monesta syystä hyvin oleellista turvata julkinen tiedonvälitys, ja Yleisradiolla on tässä keskeinen rooli, Tuppurainen sanoi STT:lle.

Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila puolestaan sanoi STT:lle, ettei halua kommentoida asiaa.

–  Rauhassa odotellaan, mitä työryhmä päättää.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi