play

Suomi lähettää lisää aseapua Ukrainaan yli 400 miljoonan euron arvosta – puolustusministerin mukaan lähetys sisältää raskasta aseistusta

Puolustusministeri Mikko Savolan (kesk.) mukaan Suomi toimittaa Ukrainaan raskasta aseistusta ja ampumatarvikkeita, mutta lähetyksen sisältöä ei kerrota tarkemmin julkisuuteen.

Puolustusministeri Mikko Savolan (kesk.) mukaan Suomi toimittaa Ukrainaan raskasta aseistusta ja ampumatarvikkeita, mutta lähetyksen sisältöä ei kerrota tarkemmin julkisuuteen. Kuva: Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Suomi on päättänyt toimittaa lisää puolustustarvikeapua Ukrainaan, tiedottaa puolustusministeriö. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö päätti lisäavusta eilen valtioneuvoston esityksestä.

Lähetyksen sisältämän suorituskyvyn korvaamisen arvioidaan maksavan Suomelle yli 400 miljoonaa euroa. Yhteensä Suomen Ukrainalle korvattavien asepakettien arvo on nyt päätetyn kahdennentoista paketin myötä 590 miljoonaa euroa. Uusimman lähetyksen arvo on siis yli kaksinkertainen aiemmin päätetyn puolustustarvikeavun arvoon nähden.

Puolustusministeri Mikko Savolan (kesk.) mukaan Suomi toimittaa Ukrainaan raskasta aseistusta ja ampumatarvikkeita, mutta lähetyksen sisältöä ja toimitustapaa ei kerrota tarkemmin julkisuuteen. Ministeriö perustelee tätä sillä, että lähetyksen perille toimittaminen turvataan.

–  Ukraina tarvitsee edelleen tukea puolustustaistelussaan. Nyt lähetettävä kokonaisuus puolustustarvikkeista on tähän asti päättämistämme selvästi suurin, Savola kertoo tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Puolustusministeriön mukaan osa nyt päätetystä aseavusta on mahdollista Ruotsin ja Suomen puolustusyhteistyön vuoksi. Suomi aikoo tänään allekirjoittaa aiejulistuksen, jonka mukaan Suomi voi luovuttaa Ukrainalle materiaalia ja Ruotsi ilmaisee valmiutensa tarpeen mukaan auttaa Suomea.

Ministeriön mukaan Suomi ja Ruotsi tarvittaessa päivittävät omia operatiivisia suunnitelmiaan Ukrainalle aseavun vuoksi.

Ministeriön mukaan aiejulistus ei ole oikeudellisesti sitova.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi