play

Niinistö: Edustustojen tilien jäädyttäminen Venäjältä ylimitoitettu toimi

STT-Lehtikuva

Suomen Venäjällä sijaitsevien edustustojen pankkitilien jäädyttäminen on Venäjältä ylimitoitettu toimi, sanoo presidentti Sauli Niinistö. Presidentti kommentoi asiaa STT:lle saapuessaan Euroopan neuvoston huippukokouksen toiseen päivään Islannin Reykjavikissa.

–  Venäläinen väitehän on, että tämä on vastavuoroinen toimenpide. Tämä kuitenkin ylittää huomattavasti ne rajoitukset, joita Suomessa on ollut käytäntönä Venäjän Helsingin-lähetystön rahaliikenteen rajoittamisessa. Joten tämä on ylimittainen vastaus siihen, Niinistö sanoi.

–  Nyt täytyy tarkoin miettiä, miten käytännössä Moskovan-lähetystön ja Pietarin-konsulaatin toiminta turvataan.

Ulkoministeriö vahvisti aamulla Helsingin Sanomille, että Suomen edustustojen tilit Venäjällä on jäädytetty, eikä niitä voida käyttää. Niinistön mukaan asiaa selvitetään nyt ulkoministeriön johdolla.

–  Alustavia tutkimuksia ja mietintöjä on jo tehtykin.

Suurlähetystön ja pääkonsulaatin lisäksi Suomella on ollut Venäjällä konsulaatin alaiset toimipisteet myös Murmanskissa ja Petroskoissa. Murmanskin-toimipiste suljettiin tammikuussa, ja Petroskoin-toimipisteen toiminta keskeytettiin toistaiseksi huhtikuussa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi