play

Syyttäjä nosti syytteitä 15:tä järjestyksenvalvojaa vastaan ihmisten pahoinpitelyistä juna-asemilla ja niiden läheisyydessä

Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

STT

Syyttäjä on nostanut syytteet 15:tä järjestyksenvalvojaa vastaan tapauksessa, jossa heidän epäillään pahoinpidelleen ihmisiä juna-asemilla ja niiden läheisyydessä Vantaalla ja Helsingissä.

Syytteet koskevat pääosin pahoinpitelyrikoksia ja osin myös virkarikoksia. Syyttäjän tietojen mukaan epäillyt kiistävät epäillyt rikokset pääosin. Oikeudenkäynti asiassa alkaa lokakuussa Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Syyteharkinta on osittain vielä kesken.

Poliisi kertoi toukokuussa, että väkivallanteot kohdistuivat pääsääntöisesti heikommassa asemassa oleviin, kuten päihtyneisiin ja puolustuskyvyttömiin sekä eri vähemmistöryhmiin kuuluviin ihmisiin.

–  Teoille tunnusomaisimpia piirteitä ovat olleet maassa makaavan henkilön perusteeton kaasuttaminen ja teleskooppipatukalla lyöminen, sanoi tutkinnanjohtaja Krista Vallila toukokuussa.

Suurimmasta osasta teoista on poliisin mukaan kameratallenne, mutta osassa tapauksista näytön saaminen on ollut vaikeaa. Uhreja on esimerkiksi kuljetettu paikkoihin, joihin valvontakamerat eivät ulotu. Poliisin mukaan epäiltyjä tekoja on tallentunut myös haalarikameroihin.

Rikosepäilyjen noustua esille viime vuoden lopulla rikoksesta epäiltyjen järjestysvalvojien työnantaja Avarn Security kertoi aloittaneensa sisäisen selvityksen asiasta. Joulukuussa, kun rikosepäily koski vielä kuutta järjestyksenvalvojaa, yhtiö kertoi päättäneensä heidän kaikkien työsuhteet.

Maaliskuussa yhtiö tiedotti, että sen selvitysten mukaan ongelmat eivät ole yleistettävissä koko yritykseen, vaan niiden taustalla on "hyvin rajattu joukko".

Yhtiö kertoi muun muassa lisäävänsä omavalvontaa ja perustavansa kokonaisturvallisuusryhmän, jonka vastuulla on kehittää turvallisuuskoulutusta.

–  Varmistamme sisäisen tiedonkulun ja panostamme henkilöstön monipuoliseen koulutukseen muun muassa vuorovaikutustaitojen osalta. Tulemme myös tekemään muutoksia rekrytoinnin ja perehdytyksen prosesseihimme, tiedotteessa sanottiin.

STT ei torstaina tavoittanut Avarn Securityn toimitusjohtajaa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi