play

Stubb ohitti Haaviston Ylen presidenttikyselyssä

Jos kaksikko jatkaisi toiselle kierrokselle, Alexander Stubbia kannattaisi 55 ja Pekka Haavistoa 45 prosenttia Ylen kyselyyn vastanneista.

Jos kaksikko jatkaisi toiselle kierrokselle, Alexander Stubbia kannattaisi 55 ja Pekka Haavistoa 45 prosenttia Ylen kyselyyn vastanneista. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

STT

Kokoomuksen Alexander Stubb on ohittanut ykkössijaa aiemmin pitäneen Pekka Haaviston Ylen presidenttikyselyssä. Haavisto on ehdolla valitsijayhdistyksen kautta, mutta vihreät tukee hänen ehdokkuuttaan.

Stubb oli kyselyyn vastanneiden keskuudessa suosituin ehdokas sekä vaalien ensimmäisellä että toisella kierroksella. Ensimmäisellä kierroksella Stubbia äänestäisi 28 prosenttia ja Haavistoa 26 prosenttia kyselyyn vastanneista. Jos kaksikko jatkaisi toiselle kierrokselle, Stubbia kannattaisi 55 ja Haavistoa 45 prosenttia vastaajista.

Stubbin suosio ensimmäisen kierroksen äänestyksessä nousi kyselyyn vastanneiden keskuudessa kuudella prosenttiyksiköllä kuukauden takaisesta, kun Haaviston suosio puolestaan putosi kolmella prosenttiyksiköllä.

Kolmanneksi suosituin ensimmäisellä kierroksella oli valitsijayhdistyksen Olli Rehn 14:n prosentin kannatuksella. Seuraavina tulevat niin ikään valitsijayhdistyksen kautta ehdolla oleva Mika Aaltola yhdeksän ja perussuomalaisten Jussi Halla-aho kahdeksan prosentin kannatuksella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vasemmistoliiton presidenttiehdokas Li Andersson on kuudentena seitsemällä prosentin kannatuksella, kun taas muiden ehdokkaiden kannatus jää alle viiden prosentin.

Kyselyn toteutti Ylelle Taloustutkimus lokakuun 30. ja marraskuun 9. päivän välisenä aikana. Tutkimusta varten haastateltiin puhelimitse runsasta 1  500:aa ihmistä. Kantansa ensimmäistä kierrosta koskevaan kysymykseen kertoi lähes 1  400 vastaajaa.

Kyselyn virhemarginaali on suurimmillaan runsaat kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi