play

Keuruulaisen leipomon yrittäjää epäillään törkeästä terveyden vaarantamisesta – poliisi toivoo yhteydenottoa allergisen reaktion saaneilta

STT

Keuruulla toimivan Amissa Oy:n leipomon yrittäjää epäillään törkeästä terveyden vaarantamisesta ja törkeästä petoksesta. Yrittäjä vangittiin perjantaina Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Poliisi epäilee, että leipomossa oli valmistettu soijattomia tuotteita, jotka oli paistettu samoissa paistorasvoissa kuin soijaa sisältäneet tuotteet. Tuotteissa ei kuitenkaan ollut vaadittavaa merkintää asiasta.

–  Merkinnät yrityksen tuotteissa ovat olleet puutteellisia tai muuten kuluttajaa harhaanjohtavia, poliisi kertoi tiedotteessa.

Rikoslain mukaan törkeän terveyden vaarantamisen kriteerit täyttyvät, jos suurelle ihmismäärälle aiheutetaan vakavaa hengen tai terveyden vaaraa ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. Rikoksesta tuomitaan vankeutta vähintään kaksi ja enintään kymmenen vuotta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisin mukaan törkeän petoksen asianomistajina on useita valtakunnallisesti merkittäviä kauppaketjuja. Ruokavirasto kertoi tiistaina, että leipomon valmistamat tuotteet oli määrätty pois markkinoilta. Leipomo oli valmistanut valtakunnalliseen myyntiin muun muassa lihapiirakoita ja lörtsyjä.

Ruokaviraston mukaan yrityksen toiminnassa oli ollut epäkohtia muun muassa omavalvonnassa, tilojen kunnossa ja puhtaudessa sekä henkilökunnan hygieniaosaamisessa. Toimintaa ei kehotuksista huolimatta ollut korjattu.

Poliisi tutkii leipomon toimintaa sen perustamisesta lähtien viime vuoden maaliskuussa. Poliisin mukaan leipomo perustettiin ilman rakennuslupaa eikä terveysviranomaisille tehty ilmoitusta toiminnan aloittamisesta.

Kaikkiaan jutussa on tällä hetkellä neljä epäiltyä. STT ei perjantaina tavoittanut leipomoyrityksen edustajia kommentoimaan asiaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisi toivoo, että leipomon tuotteista allergisia reaktioita saaneet ihmiset ottaisivat yhteyttä sähköpostiin vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi. Yhteydenotot pyydetään otsikoimaan "Keuruun leipomo".

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi