play

Kristillisdemokraattien puoluekokous ei hyväksynyt Raamattu-sanan poistamista puolueen säännöistä

Kristillisdemokraattien puoluekokous pidetään tänä viikonloppuna Joensuussa.

Kristillisdemokraattien puoluekokous pidetään tänä viikonloppuna Joensuussa. Kuva: Lari Lievonen

STT

Kristillisdemokraattien puoluekokous ei sunnuntaina hyväksynyt Raamattu-sanan poistamista puolueen säännöistä, kertoo puolueen pää-äänenkannattaja KD-lehti.

Puoluekokous lähetti asian takaisin puoluehallituksen käsiteltäväksi.

Puolueen sääntöjen toisessa pykälässä lukee tällä hetkellä, että "Puolue toimii sisäpolitiikassa kansanvaltaisen yhteiskuntajärjestyksen turvaamiseksi ja yhteiskuntamme rakentamiseksi siten, että yhteiskunnallisen toiminnan perustana on Raamatun ilmoitukseen ja kristillisiin arvoihin perustuva näkemys".

Sääntöuudistuksessa kyseinen kohta ehdotettiin muutettavaksi muotoon "Puolue toimii sisäpolitiikassa demokraattisin menettelytavoin kansanvaltaisen yhteiskuntajärjestyksen turvaamiseksi. Puolue noudattaa kristillisdemokraattisia periaatteita, jotka perustuvat kristillisiin arvoihin ja ihmiskuvaan".

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

KD-lehden mukaan Raamattu-sanasta syntyi kiperä keskustelu, joka jakoi kokousedustajat kahteen leiriin. Enemmistö käytetyistä puheenvuoroista oli lehden mukaan muutokselle kriittisiä.

Lehti jatkaa, että puolueen puheenjohtaja Sari Essayah piti asian palauttamista valmisteluun järkevänä, koska puoluekokouksessa esitettiin pykälälle "selkeitä ja hyviä muotoiluesityksiä".

Puoluekokousedustajat eivät voineet puoluekokouksessa muokata uudistukseen kirjattua muotoilua.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi