play

9-vuotiaan pojan kaappauksesta epäilty mies sai tuomion petoksista – oikeuden mukaan mies esiintyi miljonäärisijoittajana ja sai kymmenien tuhansien hyödyn

Yhdeksänvuotiaan pojan kaappauksesta epäilty mies on saanut Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa tuomion kahdesta petosrikoksesta. Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Yhdeksänvuotiaan pojan kaappauksesta epäilty mies on saanut Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa tuomion kahdesta petosrikoksesta. Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

STT-Lehtikuva

Yhdeksänvuotiaan pojan kaappauksesta epäilty 54-vuotias mies on saanut Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa tuomion kahdesta petosrikoksesta.

Käräjäoikeuden tiistaina antaman tuomion mukaan mies tuomittiin neljän kuukauden ja 20 päivän vankeuteen muun muassa törkeästä petoksesta.

Käräjäoikeus katsoi 54-vuotiaan esiintyneen pääomasijoittajana ja huijanneen toiselta mieheltä yli 60  000 euroa vuonna 2018. Tuomiossa sanotaan, että tuomittu oli kertonut olleensa yrittäjä ja että miehet alkoivat valmistella yhteistä yrityshanketta. Oikeudessa kuullun perusteella mitään todellista sijoitustoimintaa ei kuitenkaan ollut.

Sijoituspetoksen kohteeksi joutuneen miehen kerrottiin antaneen tuomitulle yhteensä 62  000 euron velan siinä uskossa, että rahat menisivät uuteen yhteiseen yritystoimintaan. Hänen oli oikeudessa kuullun mukaan määrä saada rahat puolen vuoden jälkeen takaisin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tuomittu oli oikeuden ratkaisun perusteella antanut miehelle itsestään sellaisen vaikutelman, että hänellä olisi ollut käytettävissään useita miljoonia euroja yritystoimintaan. Todellisuudessa tuomittu kuitenkin sai Kelalta toimeentulotukea, ja oikeus arvioi, ettei väitettyä yritystoimintaakaan ollut. Myöhemmin hän kuitenkin palautti miehelle vajaat 1  900 euroa.

Mies, joka uskoi lähteneensä mukaan sijoituksiin, kärsi yhteensä lähes 67  000 euron vahingon.

Tuomittu kiisti syytteen törkeästä petoksesta. Hänen mukaansa kyse oli miehen hänelle osoittamasta henkilökohtaisesta velasta.

Lisäksi tuomitun katsottiin vuonna 2019 hakeutuneen töihin rakennusalan yritykseen esiintyen totuudenvastaisesti insinöörinä. Hän toimi loppuvuonna noin kolme kuukautta työnjohtajana rakennusalan yrityksessä, mutta hän oli oikeuden mukaan saanut paikan antamalla väärää tietoa koulutuksestaan ja kokemuksestaan. Tuomittu oli kertonut olleensa "tuotantoinssi", mutta hän on koulutukseltaan puuseppä. Tuomittu kiisti myös tämän syytteen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Oikeus kuitenkin katsoi miehen syyllistyneen sijoitushuijauksessa törkeään petokseen ja työhön hakeutumiseen liittyvässä tapauksessa perusmuotoiseen petokseen.

Samaa miestä epäillään pojan kaappaamisesta huhtikuussa Kulosaaresta Helsingistä. Poliisin mukaan miehen epäillään kaapanneen 9-vuotiaan pojan, kun poika oli matkalla kouluun.

Vanhemmat olivat poliisin mukaan saaneet myös kiristysviestin. Lunnaita ei kuitenkaan maksettu.

Poika oli myöhemmin samana päivänä löytynyt Sipoosta, ja poliisin mukaan hän oli päässyt epäillyltä kaappaajaltaan karkuun omin voimin. Poliisi on kertonut, että poika oli sidottu Sipoossa nippusiteillä puuhun, mutta hän oli päässyt vapaaksi ja löytänyt apua.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisi kertoi tällä viikolla saaneensa kaappaustutkinnan valmiiksi ja syyteharkintaan. Epäilty mies on kiistänyt liittyneensä kaappaukseen, mutta hän on ollut tutkintavankeudessa sen vuoksi. Epäillyllä on muutakin rikoshistoriaa, ja hänet on tuomittu 2000-luvun alussa taposta.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi