play

Alaikäisten väkivaltarikokset kolminkertaistuneet vuodesta 2015 – eniten kasvua alle 15-vuotiaiden joukossa

Rikosylikomisario Petri Eronen Itä-Uudenmaan poliisilaitoksesta puhumassa nuorisorikollisuudesta pääkaupunkiseudun poliisilaitosten yhteisesti järjestämässä tiedotustilaisuudessa Espoossa 8. helmikuuta 2024.

Rikosylikomisario Petri Eronen Itä-Uudenmaan poliisilaitoksesta puhumassa nuorisorikollisuudesta pääkaupunkiseudun poliisilaitosten yhteisesti järjestämässä tiedotustilaisuudessa Espoossa 8. helmikuuta 2024. Kuva: Lehtikuva

STT

Poliisin tietoon tulleiden, alaikäisten tekemäksi epäiltyjen väkivaltarikosten määrä on kasvanut voimakkaasti, Poliisihallitus kertoi torstaina.

Poliisihallituksen mukaan rikosten määrä on kolminkertaistunut vuodesta 2015. Suurinta kasvu on ollut alle 15-vuotiaiden joukossa.

–  Ilmiö ei paikannu yksittäiselle maantieteelliselle alueelle, vaan koskee lähestulkoon koko Suomen aluetta, niin kaupunkeja kuin taajamiakin. Suhteellisesti eniten kasvua on ollut Lahdessa, Oulussa ja Tampereella, kertoi poliisiylijohtaja Sanna Heikinheimo tiedotustilaisuudessa.

Rikosten uhrit ovat yleensä myös alaikäisiä. Valtaosa rikosepäilyistä koskee perusmuotoisia tai lieviä pahoinpitelyjä, mutta joukossa on myös vakavampia tekoja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Yhteiskunnan on pystyttävä suojelemaan kansalaisiaan myös alaikäisten tekemältä väkivallalta, ja tekoihin puuttumiseksi on löydettävä nykyistä toimivammat ja vaikuttavimmat keinot, Heikinheimo sanoi.

Poliisin mukaan tehokkaampia keinoja tarvitaan sekä nuorten tekemien rikosten selvittämiseen sekä nuorten rikoskierteiden katkaisemiseen. Nykyisin pakkokeinot, kuten vangitseminen, ovat alaikäisten epäiltyjen kohdalla viimesijainen keino. Alle 15-vuotiaat epäillyt eivät ole teoistaan rikosoikeudellisessa vastuussa, ja heitä poliisi ei voi pidättää eikä vangita.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi