play

Yli neljännes valitsi Pekka Haaviston suosikikseen Ylen presidenttikyselyssä

Kuva: Tobias Schwarz

STT-Lehtikuva

Suosituin henkilö seuraavaksi Suomen presidentiksi on toimitusministeristön ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.), selviää Ylen teettämästä kyselystä. Vastaajista 28 prosenttia nimesi Haaviston suosikikseen, kun heitä pyydettiin valitsemaan mieluisimmat ehdokkaat 38 nimen listalta.

Toisena Ylen kyselyn mukaan on Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn (kesk.) 15 prosentin kannatuksella, ja kolmanneksi suosituin on Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola 13 prosentilla.

Haavistoa kannattavat Ylen kyselyn mukaan etenkin suurten kaupunkien asukkaat, korkeakoulutetut ja naiset. Rehnin vankin tuki taas tulee 65–79-vuotiailta miehiltä ja pienistä kaupungeista. Aaltolaa kannattavat eniten yli 50-vuotiaat ja ammattikoulutetut.

Vastaajat nimesivät Haaviston suosikikseen yli puoluerajojen. Haavistoa kannattaa runsas kolmannes myös niistä, jotka eivät ilmoittaneet tiukkaa puoluekantaa. Rehniä kannattavat etenkin keskustalaiset, mutta hän on kerännyt suosiota myös kokoomuslaisilta. Aaltola saa melko tasaisesti kannatusta kaikkien puolueiden äänestäjiltä, eniten kuitenkin perussuomalaisten kannattajilta.

Kaikki kolme ovat kasvattaneet kannatustaan edellisestä kyselystä.

Presidentinvaalit järjestetään tammikuussa 2024.

Ylen Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn vastasi toukokuun alussa 1  656 ihmistä. Virhemarginaali on noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi