play

Silja Serenaden matkoja peruttu legionellabakteerin tuhoamisoperaation vuoksi

Kuva: Antti Aimo-Koivisto

STT

Helsingin ja Tukholman välillä risteilevän Silja Serenaden matkoja perutaan laivalla tehtävien puhdistusoperaatioiden vuoksi, kertoo Tallink Silja tiedotteessaan. Laivan vesijärjestelmän joissain kohdissa on alustavien tulosten mukaan todettu raja-arvot ylittäviä legionellabakteerien pitoisuuksia. Asia havaittiin säännöllisen vedenlaadun tarkkailun yhteydessä.

Yhtiön tietoon ei ole tullut risteilyn jälkeen legionelloosiin sairastuneita matkustajia.

Varsinainen kloorausoperaatio laivan vesiputkistoon tehdään Tukholmassa. Tämän vuoksi sunnuntain ja maanantain matkat perutaan. Myös niiden matkustajien risteily peruttiin, joiden oli tarkoitus lähteä matkaan lauantaina Helsingistä. Tallink Siljan viestintäjohtajan Marika Nöjdin mukaan asiasta ilmoitettiin matkustajille tekstiviestitse.

Yhteensä peruminen koskettaa Nöjdin mukaan vajaata kahtatuhatta matkustajaa.

Tallink Silja odottaa laivan palaavan reitilleen tiistaina Tukholmasta.

Matkustajia on ohjeistettu, että mahdollisesta korvaavasta yöpymisestä tai matkasta Tukholmaan voi hakea korvauksia lomakkeella.

–  Ei voi suoraan sanoa, että kaikille kaikki korvataan, vaan ihan sitten katsotaan tapaus kerrallaan, kertoi Nöjd lauantaina.

–  Jos asuu pääkaupunkiseudulla, niin varmasti voi palata omaan kotiinsa.

Nöjdin mukaan hakemukset käsitellään jälkikäteen.

Matkan siirrosta tai rahojen palautuksesta voi olla yhteydessä muutoslomakkeella tai soittamalla.

Laivayhtiö pyytää matkustajia tarkkailemaan terveyttään ja ottamaan yhteyttä lääkäriin, jos heillä ilmenee legionelloosiin täsmääviä oireita Silja Serenadella matkustamisen jälkeen.

Legionelloosin oireita ovat kuiva yskä, kuume, päänsärky, lihaskipu ja hengenahdistus. Itämisaika tartunnasta ensioireisiin on 2‒10 vuorokautta. Legionellabakteeri ei leviä ihmisestä toiseen eikä vettä juomalla, vaan se tarttuu vesiaerosoleina hengitysteitse.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi