play

Vauvansa murhasta epäilty äiti vangittiin – poliisi arvioi, että vauva kuoli päivän pari aiemmin

Jutun selvittely lopetettiin, koska miehensä murhasta epäilty opettajanainen kuoli poliisin tiloissa.

Jutun selvittely lopetettiin, koska miehensä murhasta epäilty opettajanainen kuoli poliisin tiloissa. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

STT

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut 40-vuotiaan naisen, jota poliisi epäilee kahdeksan kuukauden ikäisen vauvansa murhasta.

Helsingin poliisista ja käräjäoikeudesta kerrottiin STT:lle lauantaina, että nainen vangittiin murhasta epäiltynä todennäköisin syin, mikä on kahdesta vangitsemisperusteesta raskaampi. Vangitsemisistunto pidettiin Pasilan poliisitalossa aamupäivällä.

Pakkokeinoistunnon jälkeen rikoskomisario Tuomas Lindholm kertoi STT:lle, että poliisi on kuulustellut epäiltyä kerran.

–  Hän on omalla tavallaan asiaa selvittänyt, mutta katsomme kuitenkin, että tässä on vielä paljon avoimia kysymyksiä, sanoi Lindholm.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisi arvioi tällä hetkellä teon epäillyksi murhaksi vedoten henkirikoksen raakaan tai julmaan tekotapaan ja siihen, että teko on kokonaisuutena arvioiden törkeä. Lindholm ei toistaiseksi avaa tarkemmin sitä, miten poliisi epäilee henkirikoksen tehdyn. Poliisin arvion mukaan kyse on kuitenkin ollut tahallisesta teosta.

Tapahtumat tulivat viime keskiviikkona poliisin tietoon, kun teosta epäilty äiti soitti Lindholmin mukaan itse hätäkeskukseen ja pyysi poliisin paikalle. Kuollut vauva löytyi epäillyn ja vauvan yhteisestä asunnosta Helsingin Vuosaaresta, eikä asunnossa asu poliisin tietojen mukaan muita. Poliisi ei tällä hetkellä myöskään epäile, että itse tekoon liittyisi muita.

–  Tämänhetkinen arvio on, että lapsen kuolinaika on ollut jossain vaiheessa alkuviikkoa, joko maanantaina tai tiistaina. Katsomme, että kuolema ei ole tapahtunut juuri, kun ilmoitus hätäkeskukseen on tullut, Lindholm sanoi.

Poliisi odottaa parhaillaan tuloksia tekemistään teknisistä tutkimuksista, ja tulosten odotetaan tarkentavan tapahtumien kulkua. Poliisi jatkaa tutkintaa teknisellä tutkinnalla ja kuulustelemalla muita ihmisiä, joilla voi olla tietoa tapahtumien taustoista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Käräjäoikeus päätti, että syyte naista vastaan on tällä hetkellä nostettava syyskuun loppupuolella.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi