play

Radikaali oikeisto on lisäämässä merkittävästi kannatustaan myös Itävallassa ja Hollannissa

STT-Lehtikuva

Radikaali oikeisto on lisäämässä kannatustaan merkittävästi EU-vaaleissa unionin pienten ja keskisuurten maiden joukossa ainakin Itävallassa ja Hollannissa, käy ilmi julki tulleista ennakkotiedoista.

Tiedot selviävät kaikkiaan kuudesta maasta julkaistusta datasta, jossa on arvioitu tilannetta äänestyksen päätyttyä kansallisten arvioiden tai kyselytietojen perusteella. Vastaavat arviot julkaistiin samaan aikaan myös Saksasta, Kyproksesta, Kreikasta ja Maltasta.

Itävallassa vapauspuolue FPÖ on nousemassa suurimmaksi 27 prosentin äänipotilla, mikä tuo kaikkiaan kuusi maan kahdestakymmenestä paikasta. Puolue olisi tuplaamassa paikkamääränsä aiemmasta.

Itävallan Vapauspuolue sijoittuu parlamentissa äärilaitaan eli Identiteetti- ja demokratia ryhmään. Perässä ovat tulossa keskustaoikeistolaiseen EPP:hen kuuluva Itävallan kansanpuolue ja sosiaalidemokraatit –  molemmat viidellä paikalla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hollannissa puolestaan Geert Wildersin Vapauspuolue on saamassa kaikkiaan seitsemän paikkaa 17,7 prosentin kannatuksella. Myös Vapauspuolue kuuluu Identiteetti ja demokratia -ryhmään.

Vihreiden ja sosiaalidemokraattien vaaliliitto puolestaan olisi saamassa 21,6 prosenttia äänistä. Vaaliliitossa paikat jakautuvat niin, että sekä vihreille että sosiaalidemokraateille olisi tulossa neljä paikkaa.

Hollannissa äänestettiin EU-maista ensimmäisenä, joten tulosta päästiin arvioimaan ensimmäisen kerran jo torstaina. Vapauspuolueella ei ole toistaiseksi ollut Euroopan parlamentissa lainkaan paikkoja, joten muutos on huomattava.

Kaikkiaan Hollannille on jaossa 31 paikkaa EU-parlamentin 720 paikasta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hollanti ja Itävalta kuuluvat molemmat maihin, joissa laitaoikeistolle on povattu suurta vaalivoittoa.

Äänivyöryä laitaoikeistolle on povattu myös muun muassa Saksassa, Ranskassa, Romaniassa ja Italiassa, jossa ääniä on kylläkin siirtymässä ennusteiden perusteella Matteo Salvinin Legalta Giorgia Melonin Italian veljille.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi