play

Kuvat: Yhdysvaltain presidentti Joe Biden saapui Suomeen – Kymmenien autojen saattue lähti kohti Kampin Radisson Blu Royal -hotellia

Joe Bidenin lentokone Air Force One laskeutui Helsinki-Vantaan lentokentälle torstai-iltana kello kymmenen jälkeen.

Joe Bidenin lentokone Air Force One laskeutui Helsinki-Vantaan lentokentälle torstai-iltana kello kymmenen jälkeen. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

STT

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden saapui keskiviikkoiltana Suomeen. Presidentin lentokone Air Force One laskeutui Helsinki-Vantaan lentokentälle pian kymmenen jälkeen illalla.

Koneen pysähdyttyä sen etuosan uloskäynnin eteen rullattiin laskeutumisportaat. Hetken kuluttua portaiden eteen rullattiin punainen matto.

Sen jälkeen Bidenin virka-auto, joka tunnetaan nimellä "Peto", ajoi portaiden eteen. Auton etuosassa olivat Suomen ja Yhdysvaltain liput. Auton ympärillä oli useita mustiin pukuihin ja tummiin aurinkolaseihin pukeutuneita ihmisiä.

Koneesta ulos tultuaan Biden heilautti kättään ja laskeutui portaat autolle. Biden jutteli virka-auton edessä hetken vastaanottokomitean kanssa. Presidenttiä vastassa olivat ainakin Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläs Douglas Hickey ja Suomen Yhdysvaltain-suurlähettiläs Mikko Hautala.

Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Kuva: Eelis Berglund / Lehtikuva

Juttutuokion jälkeen Biden istuutui autoon. Vähän ajan kuluttua yli 30 auton saattue lähti liikkeelle kohti Bidenin majapaikkaa. Saattueen mukana lensi ainakin kaksi helikopteria.

Bidenin autosaattue saapui vähän ennen yhtätoista Kamppiin. Autosaattue ajoi kello 22.48 Lapinlahdenkadulta Lapinrinteen tunneliin, joka johtaa Radisson Blu Royal -hotelliin, jossa Biden yöpyy.

STT:n toimittaja Markus Puolakanaho kertoi, että hotellin edustalla, metalliaitojen takana Bidenin saapumista odotti yli sata ihmistä. Myös hotellin vieressä olevien asuinrakennusten parvekkeille oli kerääntynyt ihmisiä. Paikalla oli myös mediaa.

Hotellin edustalla oli muutamia poliiseja. Läheisellä Malminkadulla poliiseja oli lähes kymmenen. Hotellin yläpuolella, suhteellisen matalalla kierteli helikopteri.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Helsingissä pidetään torstaina Pohjoismaiden ja Yhdysvaltain huippukokous, ja Bidenilla on myös kahdenvälinen tapaaminen presidentti Sauli Niinistön kanssa. Huippukokous järjestetään Presidentinlinnassa.

Yhdysvaltain presidentin vierailua ympäröivät massiiviset turvajärjestelyt, jotka vaikuttavat myös Helsingin keskustan liikennejärjestelyihin etenkin torstaina.

Edellinen Suomessa vieraillut Yhdysvaltain presidentti oli Donald Trump, joka kävi Helsingissä heinäkuussa 2018 tapaamassa Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia. Trump yöpyi tuolloin vaimonsa Melania Trumpin kanssa Munkkiniemessä valtion vierastalossa, joka on nyt remontissa.

Edelliset huippukokoukset Yhdysvaltain presidentin ja Pohjoismaiden johtajien välillä järjestettiin Tukholmassa vuonna 2013 ja Washingtonissa vuonna 2016. Asetelma on nyt hieman erilainen kuin silloin, sillä nyt kaikki Pohjoismaat ovat joko Naton jäseniä tai Ruotsin tapauksessa aivan Nato-jäsenyysprosessin loppumetreillä.

Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi