play

Karjalaisen Lintuvisalle kaikkien aikojen lennokkain aloitus – mutta tunnetko, mikä lintu liitää toisen kierroksen tehtävässä?

Lintuvisan ensimmäisen kierroksen oikea vastaus oli kuusitiainen.

Lintuvisan ensimmäisen kierroksen oikea vastaus oli kuusitiainen. Kuva: Hannu Kauhanen

Kimmo Nevalainen

Karjalaisen Lintuvisa sai tänä keväänä häkellyttävän lennokkaan lähdön, kun 15:nnen vuoden ensimmäinen kierros keräsi ennätykselliset 1 192 vastaajaa. Koskaan aikaisemmin visaa ei ole aloitettu yhtä suurella innolla.

Kuvan kuusitiainen tunnettiin hyvin, sillä 955 vastaajaa tunnisti linnun. Talitiaista arveli 119 vastaajaa ja hömötiaista 108 vastaajaa. Muut lajit saivat hajavastauksia.

Lintu on kuvassa hieman hankalassa asennossa, mutta pitkä vaalea niskalaikku paljastaa linnun kuusitiaiseksi. Sellaista ei talitiaisella eikä hömötiaisella ole.

Lukijoiden tehtävänä on määrittää viikoittain julkaistavassa kuvassa oleva lintu. Uusi tehtävä julkaistaan aina lauantaisin. Kilpailu on tarkoitettu pikemminkin linnuista kiinnostuneille tavallisille luonnossa liikkujille kuin ammatti­maisille lintuharrastajille.

Kuvat ovat helpohkoja, joskin joukkoon saattaa eksyä muutama vaikeampikin tehtävä ja erikoisempi kuvakulma.

Alla kuva numero 2. Mikä laji on kyseessä?

Kuva: Kimmo Nevalainen

Vastaaminen tapahtuu tuttuun ­tapaan joko Karjalaisen verkkosivuilla tai postikortilla.

Vastata voi osoitteessa karjalainen.fi/lintuvisa. Postikortit lähetetään osoitteeseen Lintuvisa, Karjalainen, PL 99, 80141 Joensuu. Mukaan on liitettävä nimi, osoite ja puhelinnumero.

Jokaiseen kuvaan voi vastata vain kerran eikä vastausta voi muuttaa.

Korttivastausten on oltava perillä viimeistään ensi viikon torstaina 16. maaliskuuta. Verkko­vastausten osalta kierros sulkeutuu samana päivänä kello 12.

Arvomme joka viikko kaikkien lintulajin oikein tunnistaneiden kesken Suomen parhaaksi lintu­oppaaksi tituleeratun Lintuopas – Euroopan ja Välimeren alueen linnut -teoksen, josta ilmestyy uusi painos maaliskuussa.

Lisäksi arvomme joka viikko kaksi Karjalaisen tuotepalkintoa.

Kaikki palkinnot postitetaan voittajille keskitetysti vasta Lintuvisan päätyttyä.

Koko kilpailun voittaja saa noin sadan euron arvoisen kiikarin. Pääpalkinnon arvontaan osallistuvat kaikki ne, jotka ovat saaneet eniten lintulajeja oikein.

Ensimmäisellä kierroksella kirjan saa Hilkka Myller Joensuusta. Tuotepalkinnot menevät Minna Laitiselle Lehmoon ja Heidi Vattulaiselle Ahmovaaraan.

Kaikki kuvissa olevat linnut on tavattu Pohjois-Karjalassa, mutta joukossa voi olla myös vähälukuisempia lajeja.

Tunnistelemisiin!

Pääset vastaamaan tästä linkistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi