play

Jussi Halla-aho kommentoi Timo Vornasta medialle: "On poliisimiehenä varmasti ymmärtänyt toimintansa seuraukset"

STT

Eduskunnan puhemies, perussuomalaisten Jussi Halla-aho kommentoi vappupuheensa jälkeen medialle puoluetoverinsa, joensuulaisen kansanedustajan Timo Vornasen toimintaa. Vornasen epäillään ampuneen aseella Helsingin keskustassa viime perjantaina aamuyöllä.

Ylelle Halla-aho sanoi olevansa hyvin hämmästynyt.

–  Vornanen on varmasti poliisimiehenä hyvin ymmärtänyt, millaisia seurauksia tällaisella toiminnalla on. Ja se tekee tästä asiasta vielä vaikeamman ymmärtää.

Halla-aho sanoi, että tilanteesta ei ole vielä saatu kaikkea tietoa. Hän ei kuitenkaan ole aselakien tiukennuksen kannalla.

–  Aseen vieminen ravintolaan on kiellettyä, mutta se ei estänyt edustaja Vornasta tekemästä näin. Lakien kiristäminen ei estä rikosten tekemistä, Halla-aho sanoi Ylelle.

Poliisi epäilee Vornasta vaaran aiheuttamisesta, laittomasta uhkauksesta ja ampuma-aserikkomuksesta.

MTV:n uutiset puolestaan kysyi Halla-aholta, pitäisikö Vornasen erota.

–  Perustuslain mukaan kansanedustajan on toimessaan noudatettava totuutta ja oikeutta ja hänen ei tule ottaa vastaan muita ohjeistuksia, Halla-aho sanoi.

Halla-ahon mukaan hänen on vaikea mennä sanomaan kansanedustajalle, että tämän olisi pyydettävä vapautusta tehtävästään.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän työvaliokunta kertoi tiistaina esittävänsä Vornasen erottamista eduskuntaryhmästä luottamuspulan vuoksi. Eduskuntaryhmä päättää asiasta torstaina.

Turun yliopiston valtiosääntöoikeuden professori Veli-Pekka Viljanen kertoi STT:lle tiistaina, että Vornasen erottaminen perussuomalaisten eduskuntaryhmästä heikentäisi merkittävästi tämän toimintaedellytyksiä kansanedustajana. Lisäksi Vornanen menettäisi todennäköisesti myös valiokuntapaikkansa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi