play

Kyläily Mikko Utterilla ei ole yhden miehen show – Vuoden ravintolan raaka-aineet tulevat kymmeniltä yrittäjiltä

Suomen Gastronomien Seuran vuoden 2023 ­ravintolana palkitun Mikko Utterin ravintoloitsija Mikko Utter valtakunnassaan. – En koe tätä niinkään siten, että ravintolani olisi paras, vaan kyse on ennemminkin tunnustuksesta pitkäjänteiselle työlle ruokakulttuurin ja kulinarismin eteen.

Suomen Gastronomien Seuran vuoden 2023 ­ravintolana palkitun Mikko Utterin ravintoloitsija Mikko Utter valtakunnassaan. – En koe tätä niinkään siten, että ravintolani olisi paras, vaan kyse on ennemminkin tunnustuksesta pitkäjänteiselle työlle ruokakulttuurin ja kulinarismin eteen. Kuva: Jukka Nurmilaakso

Jukka Nurmilaakso

Joskus koko elämän suunta on pienestä kiinni. Suomen Gastronomien Seuran vuoden ravintolaksi 2023 valitseman Mikko Utterin ravintoloitsija Mikko Utter kuvailee ajautuneensa kokiksi sattuman kautta 1990-luvun puolivälissä.