play

Saarikko kommentoi Purran Oulu-lausuntoja: Pikkuisen kannattaa tutkia ennen kuin hutkii

Annika Saarikon mukaan eriseuraisuus ei tee Suomelle hyvää.

Annika Saarikon mukaan eriseuraisuus ei tee Suomelle hyvää. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

STT

Annika Saarikon mielestä perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran olisi kannattanut tutkia etukäteen tarkemmin ennen kuin tämä julkaisi X-palvelussa lausuntonsa Oulun loppuviikon väkivallanteosta. Keskustan väistyvä puheenjohtaja Saarikko kommentoi valtiovarainministeri Purran julkaisuja puoluekokouksen yhteydessä pitämässään tiedotustilaisuudessa lauantaina.

–  Valtiovarainministerin esimerkki muistuttaa siitä poliittisesta viisaudesta, että pikkuisen kannattaa tutkia ennen kuin hutkii, sanoi Saarikko.

–  Ehkä valtiovarainministeri ja puolueen puheenjohtaja tuli tällä lausunnolla kertoneeksi itsestään, asenteistaan ja motiiveistaan paljon enemmän kuin itsekään ymmärsi, hän jatkoi.

Samassa yhteydessä Saarikko tuomitsi teon ja välitti osanottonsa uhreille ja heidän omaisilleen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Oulussa puukotettiin perjantaina 12-vuotiasta lasta, ja poliisi epäilee teosta äärioikeistoon kytkeytynyttä 33-vuotiasta miestä. Purra kytki aluksi julkaisussaan puukotuksen katujengeihin ennen kuin poliisi kertoi lisätietoja epäillyn taustoista.

–  Katurikollisuuden, jengien ym. kanssa seurataan valitettavasti samaa kehityskulkua kuin muissakin maissa, Purra kirjoitti, ja myöhemmin jatkoi lausuntoaan, kun poliisi tiedotti lisätietoja puukotuksesta.

–  Ääriliikkeitä, huumeita, ryöstöjä, jengejä – ongelmat kasvavat. Turvallisuuden heikkeneminen on otettava vakavasti, rangaistuksia korotettava ja lopetettava hyssyttely kaikenlaisen väkivallan edessä. Oulun uhri 12-vuotias, tekijällä taustaa äärioikeistoliikkeessä, sanoo KRP, Purra täydensi myöhemmin.

Tiedotustilaisuudessa Saarikko myös selvensi lauantaina poliittisessa katsauksessaan antamaansa lausuntoa SDP:n, kokoomuksen ja keskustan kyvystä yhteistyöhön, jos vaikeammat ajat tulevat. Puheessaan hän kehotti puolueita olemaan "aikuisia huoneessa". Tiedotustilaisuudessa Saarikko täsmensi, että kyseistä kohtaa pitää lukea huomioimalla myös puolueet, joita ei mainittu. Hänen mukaansa kyse ei kuitenkaan ollut hallituspohjapohdinnasta, mutta hän kutsui puolueita "tolkun puolueiksi".

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  En ole ollenkaan varma tekeekö Suomelle blokit ja eriseuraisuus hyvää, itse asiassa sanotaan suoremmin. Se ei tee Suomelle hyvää. Sen takia ajattelen, että näiden kolmen puolueen kannattaa miettiä, mitkä asiat niitä yhdistää, Saarikko sanoi.

–  Pitkään on vain mietitty, mitkä kaikki meitä erottaa, ja myös me olemme tehneet niin. Minulla ei ole mitään takeita siitä, etteikö Suomen aika voisi käydä vielä vakavammaksi ja vaikeaksi. Sen nämä viime vuodet ovat opettaneet, puolueen johtajapaikan jättävä Saarikko jatkoi.

Saarikko on jäämässä vanhempainvapaalle tänä kesänä. Hän ei valottanut tulevaisuudensuunnitelmiaan tarkemmin muuten kuin että hän aikoo asettua ehdolle aluevaaleissa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi