play

Lapinlahden kuolonkolarin uhrit ovat Ylä-​Savosta – poliisi pyytää havaintoja kahdesta ajoneuvosta

Poliisi ohjasi liikennettä onnettomuuspaikalla.

Poliisi ohjasi liikennettä onnettomuuspaikalla. Kuva: Jussi Murtasaari

Oskari Valtonen

Itä-Suomen poliisi jatkaa Lapinlahden Mäntylahdella lauantaina tapahtuneen vakavan liikenneonnettomuuden selvittämistä. Kuopion suunnalta ajanut henkilöauto ja Iisalmen suunnalta tullut pakettiauto törmäsivät nokakkain aamukuuden jälkeen.

Henkilöautossa olleet mies ja nainen sekä pakettiautossa ollut mies kuolivat törmäyksessä. Autoissa ei ollut muita henkilöitä.

Kaikki osalliset ovat Ylä-Savosta, ja omaisille on saatettu suruviesti. Poliisi ei tässä vaiheessa kommentoi tarkemmin uhrien ikää tai kotipaikkakuntia.

Onnettomuus tapahtui Mäntylahden ja Matin ja Liisan aseman välillä, noin kahdeksan kilometriä Lapinlahdelta etelään.

Poliisin mukaan onnettomuus sattui, kun toinen autoista oli ajautunut toistaiseksi tuntemattomasta syystä vastakkaiselle kaistalle. Poliisin tilannekeskuksesta arvioidaan, että vastakkaiselle kaistalle ajautunut auto oli matkalla etelän suuntaan Kuopioon päin.

Sääolosuhteet olivat erittäin haastavat, koska kova tuuli ja pöllyävä lumi haittasivat näkyvyyttä. Lisäksi tien pinta oli erittäin liukas.

Poliisi kertoo suorittaneensa teknistä tutkintaa kolaripaikalla ja jatkavansa onnettomuuden syiden selvittämistä.

Poliisi pyytää mahdollisia havaintoja Kuopion suunnasta tulleesta tummasta Mercedes-Benz -merkkisestä henkilöautosta sekä Iisalmen suunnasta tulleesta sinisestä pakettiautosta tapahtuma-aikaan eli lauantaiaamuna kello 6 jälkeen.

Havainnot voi ilmoittaa vihjepuhelinnumeroon 0295 415 232 tai sähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Onnettomuutta tutkitaan tässä vaiheessa törkeinä liikenneturvallisuuden vaarantamisina, kuolemantuottamuksina, sekä kuolemansyyn selvittämisinä.

Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran aikaisintaan maanantaina 5. helmikuuta. Onnettomuudesta on ilmoitettu onnettomuustutkintakeskukselle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi