play

Äitinsä Lahdessa surmanneelle miehelle elinkautinen vankeustuomio, mielentilatutkimuksen perusteella mies oli syyntakeinen

STT-Lehtikuva

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi perjantaina elinkautiseen vankeuteen miehen, joka surmasi äitinsä Lahdessa viime vuoden syyskuussa. Käräjäoikeuden mukaan mies syyllistyi murhaan.

Jarkko Antero Määttänen, 41, määrättiin tammikuussa mielentilatutkimukseen, jonka perusteella hän oli tekoaikaan syyntakeinen eli ymmärsi tekonsa merkityksen.

Käräjäoikeuden tammikuussa antaman välituomion mukaan tuomittu käytti henkirikoksessa ainakin kolmea veistä. Surmatun naisen kehossa todettiin ruumiinavauksessa yli 60 pisto- ja viiltohaavaa. Haavat olivat eri puolilla päätä, kaulaa sekä ylä- ja keskivartaloa.

Hätäkeskustallenteista ilmenee, että mies soitti henkirikoksen jälkeen itse hätäkeskukseen. Tuolloin nainen oli jo kuollut. Mies myös kertoi hätäpuhelun jälkeen paikalle saapuneille viranomaisille, että oli tappanut äitinsä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Käräjäoikeudessa kuullun todistajan lausunnosta ilmenee, että äiti ja poika asuivat yhdessä ja että äiti oli ollut tilanteesta ahdistunut ja stressaantunut.

Tuomittu itse ei halunnut tulla oikeudessa kuulluksi todistelutarkoituksessa. Poliisitutkinnassa hän oli kertonut riidelleensä äitinsä kanssa aiemmin samana päivänä, jona veriteko tapahtui.

Tuomittu myönsi oikeudessa syyllistyneensä tappoon, mutta kiisti syytteen murhasta. Käräjäoikeus piti kuitenkin henkirikosta niin raakana ja julmana, että murhan tunnusmerkit täyttyivät.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi