play

Alkuviikolle luvataan pääosin poutaista ja lämmintä säätä – poutainen ja kuiva sää lisännee metsäpalovaroituksia alkavalla viikolla

Saniaisia auringonpaisteessa sunnuntaina Lohjalla. Lehtikuva / Mikko Stig

Saniaisia auringonpaisteessa sunnuntaina Lohjalla. Lehtikuva / Mikko Stig

STT-Lehtikuva

Sateet väistyvät alkuviikolla ja lähipäivät ovat pääosin poutaisia, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Hannu Valta.

–  Alkuviikolla menee yksi matalapaine Suomen itäpuolelle, mutta näillä näkymin sateet eivät yllä Suomeen.

Maanantaina maan eteläosassa ollaan 25 asteen tienoilla. Lapissa on hieman viileämpää, mutta sielläkin lämpö pysyy yli 20 asteessa.

Lämpimät säät jatkuvat tiistaina, lämpötila vaihtelee 24–27 asteen välillä maan etelä- ja keskiosassa. Maan pohjoisosassa pysytään 20 asteen vaiheilla. Lapissa, Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla päästään lähelle hellelukemia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Kaiken kaikkiaan tuleva viikko on maan eteläosissa tavallista lämpimämpi, Lapissa ollaan lähellä tavanomaisia lukemia. Varsin lämmintä ja aurinkoista kesäsäätä on tulossa, Valta toteaa.

Metsäpalovaroitukset lisääntyvät kuivan ja aurinkoisen sään myötä alkavalla viikolla. Varoitus voimakkaasta ultraviolettisäteilystä voi olla voimassa etelässä lähipäivinä.

Merialueille voidaan antaa huomautuksia puuskaisesta pohjoistuulesta alkuviikolla. Keskiviikosta odotetaan tuulisinta päivää.

Sää viilenee hieman keskiviikkona ja torstaina

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Keskiviikkona maan keski- ja pohjoisosissa sää viilenee, keskiseen Suomeen luvataan noin 20 astetta, Lappiin reilua 15 astetta. Maan eteläosassa pysytään lämpimämmissä lukemissa.

–  Etelärannikon läheisyydessä voidaan yhä olla lähellä hellelukemia, Valta kertoo.

Torstaina sää viilenee etelässäkin noin 20 asteen tienoille. Koko maahan odotetaan vastaavia lukemia. Yksittäisiä sadekuuroja voi ilmetä maan eteläosissa. Perjantaina ja lauantaina sää jälleen lämpenee kohti hellelukemia.

Juhannusviikonloppu päätettiin lämpimissä lukemissa

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Juhannussunnuntaina maan etelä- ja itäosissa ilmeni sade- ja ukkoskuuroja. Kuurot painottuivat Helsingin, Lahden ja Kuopion suunnalle. Kuurot olivat pitkälti melko voimakkaita, mutta pienialaisia.

Maan eteläosissa annettiin sunnuntai-iltapäivälle varoitus voimakkaasta ultravioletti- eli uv-säteilystä, jonka vuoksi auringolta kehotettiin suojautumaan. Varoituksen mukaan uv-indeksin arvo oli 6.

Lämpötila nousi sunnuntaina verrattain korkealle. Korkein lämpötila, 26,3 astetta, mitattiin Joensuun lentoasemalla lähellä Liperiä. Hellelukemiin päästiin laajasti maan etelä- ja itäosissa.

Lännessä oltiin monin paikoin lähes yhtä lämpimissä lukemissa, esimerkiksi Seinäjoella mitattiin 24,1 astetta. Lapissa Rovaniemellä pysyttiin 20 asteen tuntumassa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi