play

Syyttäjä: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät joukolla ihmisen, piilottivat tälle huumeita ja tekivät ilmoituksen poliisille – väkivallan uhri oli väärän ilmiannon takia yön kiinniotettuna

Pahoinpitely tapahtui Tikkurilan juna-asemalla viime vuoden elokuussa.

Pahoinpitely tapahtui Tikkurilan juna-asemalla viime vuoden elokuussa. Kuva: Lehtikuva

STT-Lehtikuva

Syyttäjän mukaan järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät joukolla ihmisen Tikkurilan juna-asemalla viime vuoden lokakuussa ja lavastivat hänet pahoinpitelyn jälkeen huumerikoksesta. Syytteessä tilanteesta on neljä järjestyksenvalvojaa ja syyte liittyy laajaan järjestyksenvalvojien väkivaltaa koskevaan oikeudenkäyntiin.

Haastehakemuksen mukaan syytetyt ottivat uhrin kiinni perusteetta, minkä jälkeen hänen kättään väännettiin ja hänet kaadettiin maahan. Uhrin kasvoihin suihkutettiin oc-sumutetta samalla kun yksi syytetyistä piti polveaan tämän rintakehän päällä siten, että tämän hengitys salpautui, syyttäjä sanoo. Syyttäjän mukaan uhria lyötiin tämän jälkeen teleskooppipatukalla jalkoihin ja hänet laitettiin käsirautoihin.

Uhrille aiheutui väkivallasta kipua, mustelmia, haava huuleen ja silmien kirvelyä useaksi päiväksi. Syyttäjän mukaan teko oli erityisen julma, sillä uhri oli tilanteessa puolustuskyvytön.

–  Rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä otettaessa huomioon tekoon osallistuneiden asema, lukumäärä ja käytetyn väkivallan voimakkuus ja laatu, haastehakemuksessa sanotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pahoinpitelyn jälkeen syytetyt piilottivat uhrin haltuun huumaavia Ksalol-tabletteja, syyttäjä sanoo. Syytetyt ilmoittivat asiasta hätäkeskukseen ja paikalle tuli poliisipartio. Järjestyksenvalvojat tekivät asiassa vääristetyn tapahtumailmoituksen, jonka perusteella poliisi otti pahoinpitelyn uhrin kiinni ja piti häntä kiinniotettuna yön yli, haastehakemuksessa sanotaan.

Syyttäjä vaatii neljälle syytetylle vankeusrangaistusta muun muassa törkeästä pahoinpitelystä, vapaudenriistosta, väärästä ilmiannosta ja virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Syyttäjän mukaan syytetyt käyttivät väärin kiinniotto- ja voimankäyttöoikeuttaan.

–  (Syytetty on) käyttänyt yhdessä muiden järjestyksenvalvojien kanssa asemaansa ja oikeuksiaan asianomistajan tahalliseen pahoinpitelemiseen, perusteettomaan vapauden menetykseen ja pakkokeinojen kohteeksi joutumiseen, haastehakemuksessa sanotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

STT ei ole saanut Itä-Uudenmaan käräjäoikeudelta syytettyjen kirjallisia vastauksia, joista selviäisi, miten he vastaavat syytteisiin.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi