play

Avit: Suomen rajoille pakolliset terveystarkastukset, määräykset voimaan lauantaina

STT-Lehtikuva

Aluehallintovirastot (avit) ovat määränneet Suomen rajanylityspaikoille pakollisen terveystarkastuksen matkustajille, jotka ovat oleskelleet maissa, joissa on havaittu omikronmuunnoksen leviämistä. Avit kertovat määräyksistä tiedotteessa perjantaina.

Matkustajien on osallistuttava kuntien terveysviranomaisten järjestämään pakolliseen terveystarkastukseen koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Terveystarkastuksen osana voidaan avien mukaan ottaa koronavirusnäyte.

Määräykset on annettu jokaisessa kuudessa aluehallintovirastossa tänään. Määräykset tulevat voimaan huomenna lauantaina ja jatkuvat tammikuun loppuun asti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on arvioinut, että omikronmuunnos on levinnyt Etelä-Afrikassa, Botswanassa, Eswatinissa (entinen Swazimaa), Britanniassa, Lesothossa, Namibiassa, Nigeriassa, Norjassa, Tanskassa ja Zimbabwessa. Avin määräykset koskevat niitä henkilöitä, jotka ovat viimeisen kahden viikon aikana oleskelleet näissä maissa.

Määräykset eivät koske lapsia

Avin määräykset eivät koske työtehtävissä liikkuvaa kuljetus- ja logistiikkahenkilöstöä.

Kuluvan vuoden puolella määräykset eivät koske 2005 tai sitä myöhemmin syntyneitä lapsia. Vuodenvaihteen jälkeen määräykset eivät koske vuonna 2006 tai sitä myöhemmin syntyneitä lapsia. Määräykset eivät myöskään koske sellaisia Suomeen matkustavia henkilöitä, joilla on enintään 48 tuntia vanha todistus negatiivisesta koronavirusnäytteestä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi