play

Koulusurman valmistelusta syytetyn naisen koneelta löytyi videoita, joissa kohteena on hänen vanha lukionsa Vantaalla

Kuva: Elena Mikkilä

STT

Keskusrikospoliisin (KRP) mukaan koulusurman valmistelusta syytetty nainen oli usean vuoden ajan kuvannut videoita sekä kirjoittanut päiväkirjaansa asioita, joissa puhutaan muun muassa suunnitelmasta, uhrien valitsemisesta, teon toteuttamisesta, tärkeästä tehtävästä ja massamurhasta.

Naisen kotikoneelta löytyi esimerkiksi kaksi videota, joilla nainen puhuu iskun tekemisestä vanhaan lukioonsa. KRP:n esitutkintapöytäkirjan mukaan molemmissa videoissa aikaleima on 23. helmikuuta 2022.

–  Hei, olen päättänyt lopultakin kohteen ja se on vanha lukioni (Lumon lukio), nainen sanoo toisella englanniksi tekemistään videoista.

Lumon lukio sijaitsee Vantaan Korsossa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nainen sanoo, että hänellä on "muutama henkilö mielessä erityisesti".

–  Jotkut opettajista olivat erittäin ilkeitä minulle, eivätkä uskoneet minuun, vaikka sain aina parhaita numeroita. Mun keskiarvo tai mitä se nyt onkin oli 9,5 ja he olivat niin ilkeitä minulle ilman syytä hm, ja toivon, että näen noita opettajia tuona päivänä -- odotan sitä innolla.

Naiselta kysyttiin kuulusteluissa, mitä hän oli videoilla tarkoittanut.

–  No en tiedä, mutta tollasista ajatuksista on aikoja sitten luopunu. Ja oon myös poistanu tonkin videon ihan syystä, koska se ei oo millään tasolla relevantti enää, nainen vastasi pöytäkirjan mukaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myöhemmin nainen oli kuvannut videon, jossa hän sanoi, että käytännön syyt estävät häntä ottamasta kohteeksi vanhaa lukiotaan, koska "poliisi on lähellä" ja suunnitelmaa olisi vaikea toteuttaa siellä.

Naiselta kysyttiin, minkälaisesta suunnitelmasta hän puhui.

–  No en mä tiedä, mikä suunnitelma, koska noi on vanhoja videoita eikä mulla oo… En mä tiedä mikä suunnitelma on ollu. En mä usko, että on ollu mitään kovin konkreettista suunnitelmaa.

KRP:n mukaan jutussa saadun näytön perusteella on syytä epäillä, että nainen oli jo pitkään suunnitellut ja valmistellut ihmisryhmään kohdistuvaa väkivallan- tai surmantekoa ja että hän oli aikeissa toteuttaa sen Isonkyrön koulukeskuksella maaliskuussa. Asian käräjäkäsittely alkoi maanantaina Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi