play

Perussuomalaisten ministeriryhmältä terveiset kokoomuksen puoluekokoukseen: näpit irti sunnuntailisistä

Sisäministeri Mari Rantanen (ps.) ei aio edistää sunnuntailisien muuttamista paikallisen sopimisen yhteydessä. Arkistokuva.

Sisäministeri Mari Rantanen (ps.) ei aio edistää sunnuntailisien muuttamista paikallisen sopimisen yhteydessä. Arkistokuva. Kuva: Heikki Saukkomaa

STT

Hallituspuolue perussuomalaisten sisäministeri Mari Rantanen kehottaa kokoomusta pitämään näpit irti sunnuntailisistä. Rantanen välitti pääministeripuolueelle tiukat terveiset perussuomalaisten ministeriryhmän kesäkokouksesta Savonlinnasta viestipalvelu X:ssä.

–  Hallitusohjelmassa ei ole sovittu sunnuntailisien muuttamisesta paikallisen sopimisen yhteydessä, emmekä tule edistämään sellaista, Rantanen viestitti sunnuntaina.

Perussuomalaiset reagoi kokoomuksen puoluekokouksen hyväksymään puoluehallituksen kantaan aloitteesta, joka vaatii edistämään sunnuntailisän lakisääteisyyden poistamista.

Kokoomuksen opiskelijaliitto Tuhatkunnan tekemää aloitetta puoluekokous ei hyväksynyt vaan puoluehallituksen kannan siihen sellaisenaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Puoluehallituksen kannan mukaan esimerkiksi sunnuntaikorotusta ja sen lähtökohtaista määrää koskevan lainsäännöksen tarpeellisuutta voi olla perusteltua jatkossa harkita.

Puoluehallitus pitää aloitteessa esitetyn mukaisesti tavoiteltavana sitä, että työhön sovellettavista ehdoista sovitaan mahdollisimman pitkälti työpaikoilla, toimiala- tai yrityskohtaisten työehtosopimusten puitteissa.

Puoluehallitus perustelee asiaa sillä, että hallituksen ohjelman mukaisesti jatkossa toisin sopiminen esimerkiksi sunnuntaikorvauksista olisi mahdollista toimialakohtaisten työehtosopimusten lisäksi myös yrityskohtaisella työehtosopimuksella.

Puoluehallitus kiinnittää kuitenkin huomiota siihen, että monilla etenkin julkisilla aloilla sunnuntaikorvaus on kokonaispalkkauksen kannalta hyvin merkittävä elementti, eikä asetelma esimerkiksi poliisien ja toisaalta ravintola-alan työntekijöiden kohdalla ole suoraan rinnastettavissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös muun muassa SDP:n puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärvi otti kantaa puoluekokouksen päätökseen. Hänen mukaansa sunnuntailisien lakisääteisyyden poistaminen tarkoittaisi väistämättä palkan lisien heikentymistä tai jopa poistumista, käytännössä siis palkkojen alentamista.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi