play

Sote-tukipaketin hintahaarukka on 200–700 miljoonaa euroa, neuvottelut on aloitettu

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) toi loppuvuonna julkisuuteen sosiaali- ja terveysministeriön esityksen 700 miljoonan euron lisärahoituksesta alalle.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) toi loppuvuonna julkisuuteen sosiaali- ja terveysministeriön esityksen 700 miljoonan euron lisärahoituksesta alalle. Kuva: Jussi Nukari

STT

Hallitus neuvottelee satojen miljoonien eurojen haarukalla sosiaali- ja terveydenhuollolle hoitovelan purkuun tarkoitetusta tukipaketista.

STT:n kuuleman arvion mukaan ratkaisussa asetutaan 200–700 miljoonaan euroon. Myös toinen lähde kertoo, että neuvoteltavan paketin haarukka on iso. Miniminä puhutaan hänen mukaansa sadoista miljoonista, kun taas ylälaita on "alle miljardi".

Asiasta neuvotellaan paraikaa ministerien avustajakunnan kesken. Rahoituksesta odotetaan ratkaisua osana lisätalousarviota, joka on tarkoitus antaa eduskunnalle tammikuun lopulla.

Jos rahoitus toteutuisi uuden alarajan mukaisena, se poikkeaisi merkittävästi alun perin esitetystä summasta. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) toi loppuvuonna julkisuuteen sosiaali- ja terveysministeriön esityksen 700 miljoonan euron lisärahoituksesta alalle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kiuru on pitänyt 700 miljoonan euron esitystä julkisuudessa myöhemminkin. Ehdotuksen ovat toistaneet myös esimerkiksi pääministeri Sanna Marin (sd.) ja SDP:n puoluevaltuusto.

Sote-alan lisärahoituksen neuvottelu on jatkoa erilaisille tukipaketeille, joita hallituksessa on sorvattu vuodenvaihteen molemmin puolin.

Tiistaina hallitus antoi esityksen lausuntokierrokselle maatalouden tuesta, joka on toteutumassa selvästi alun perin spekuloitua pienempänä. Pakettiin viitattiin aluksi jopa 300 miljoonan euron suuruisena. Lausunnoille lähtenyt esitys on kuitenkin mediatietojen mukaan runsaan 100 miljoonan euron suuruinen. Tukea on valmisteltu reaktiona lannoitteiden ja sähkön nousseisiin hintoihin.

Lisäksi hallitus on valmistellut pikatahdilla uutta sähkötukea. Kansalaisten sähkölaskujen helpottamiseen varattiin enintään 400 miljoonaa euroa. Myös tämä esitys lähti lausuntokierrokselle tiistaina.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sähkö-, sote- ja maatalousrahoista on tarkoitus antaa eduskunnan käsittelyyn yhteinen lisäbudjetti, johon odotetaan myös muita menoja.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi