play

Kansanedustaja Partanen Savo-Karjalasta nousi kokoomuksen puoluejohtoon täpärästi

Kuopiolainen kansanedustaja Karoliina Partanen ylsi hiuksenhienolla erolla yhdeksi kokoomuksen kolmesta varapuheenjohtajasta.

Kuopiolainen kansanedustaja Karoliina Partanen ylsi hiuksenhienolla erolla yhdeksi kokoomuksen kolmesta varapuheenjohtajasta. Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva

STT

Kokoomuksen puoluekokous valitsi varapuheenjohtajiksi puolustusministeri Antti Häkkäsen, kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikosen sekä uutena kuopiolaisen kansanedustajan Karoliina Partasen.

Eniten ääniä sai jälleen Häkkänen, jonka potti oli 603,2 ääntä, Ikonen sai 566,2 ääntä ja Partanen 409,4 ääntä.

Tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala sai dramaattisesti 0,4 ääntä vähemmän kuin Partanen ja jäi kolmikon ulkopuolelle. Multala oli Uudenmaan piirin ehdokas.

–  Sari Multalalle kävi kuin Juha Miedolle, joka hävisi sadasosalla, luonnehti Häkkänen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Häkkänen kiitteli äänestäjiä ja kokoomuksen kenttäväkeä ykköspaikastaan ja vahvasta tuesta.

–  Kokoomuskentällä Petterin (Orpo) johdolla on tällä hetkellä, voi sanoa melkein vuosikymmeniin, yhtenäisyyden, päättäväisyyden, tekemisen meininki ja se kuvastui tästä kokouksesta, hän luonnehti puoluekokouksen tunnelmaa.

Niin ikään Uudeltamaalta varapuheenjohtajistoon pyrkinyt kansanedustaja Jarno Limnéll sai 245, 4 ääntä.

Aiemmista varapuheenjohtajista ulkoministeri Elina Valtonen ei enää ollut ehdolla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kokoomuksen puoluekokous valitsi varapuheenjohtajat sunnuntaina Tampereella. Puoluevaltuuston puheenjohtajana valittiin jatkamaan kansanedustaja Heikki Autto.

Karoliina Partanen oli sekä Savo-Karjalan kokoomuksen että kokoomusnaisten ehdokas. Ennen kansanedustajan uraansa hän on toiminut asianajajana ja työoikeusjuristina. Hän on myös muun muassa Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja.

Eduskunnassa Partanen on perustuslakivaliokunnan ja työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen.

–  Vaalitulos oikeastaan osoittaa sen, että jokaisella äänellä on demokratiassa merkitystä. Oli varsin täpärä äänestys ja täytyy sanoa, että oli myös yllätys, Partanen kommentoi tiedotustilaisuudessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hänen mukaansa vaalitulos osoittaa myös, että kokoomus on todella koko Suomen kokoomus ja se näkyy puheenjohtajistossa. Häkkänen on Mäntyharjulta, Ikonen Tampereelta ja Partanen itse Kuopiosta.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi