play

Presidenttipari vastaanotti ensimmäisen vapputervehdyksensä – ylioppilaskunnan kuoro pisti laulun sanoitukset uusiksi ja omisti kappaleen Suzanne Innes-Stubbille

Presidentti Alexander Stubb ja hänen puolisonsa Suzanne Innes-Stubb ottivat tänään vastaan ensimmäiset vapputervehdyksensä Presidentinlinnan etupihalla ja Presidentinlinnassa.

Presidentti Alexander Stubb ja hänen puolisonsa Suzanne Innes-Stubb ottivat tänään vastaan ensimmäiset vapputervehdyksensä Presidentinlinnan etupihalla ja Presidentinlinnassa. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Simu Perälä / STT

Presidentti Alexander Stubb ja hänen puolisonsa Suzanne Innes-Stubb ottivat tänään vastaan ensimmäiset vapputervehdyksensä Presidentinlinnan etupihalla ja Presidentinlinnassa.

Ensin presidenttiparia tervehti Suomen Työväen Musiikkiliitto, jonka tervehdyksen esitti Sibelius-opiston puhallinorkesteri Hämeenlinnasta. Pääosa puhallinorkesterin esiintyjistä oli yläaste- ja lukioikäisiä nuoria.

Musiikkiliiton edustaja kertoi liiton yhtyvän muun kulttuurialan huoliin leikkauksista, joita hallitus on kohdistanut kulttuuriin. Hän myös kiitti Suzanne Innes-Stubbia siitä, että tämä on julkisuudessa kertonut haluavansa tuoda ihmisiä yhteen musiikin ja liikunnan avulla.

Presidentti Stubb kuvaili vapputervehdysten vastaanottamista hienoksi perinteeksi.

–  Suzanne ja minä tulemme panostamaan kulttuuriin paljon. Presidenttinä ja presidentin puolisona me kuulemme leikkaustuskat, mihin äsken viittasitte.

Stubb sanoi, että presidenttiparina he voivat muun muassa osallistua mahdollisimman paljon erilaisiin kulttuuritapahtumiin, kuten konsertteihin ja näyttelyihin.

–  Kulttuuri on meille kaikille henkinen voimavara, eräänlainen huoltovarmuus.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Stubb sisällytti kiitoksiinsa tuttuun tapaan myös hieman huumoria.

–  Meidän perheessä on kolme musikaalisesti lahjakasta henkilöä ja sitten yksi tällainen tumpelo kuin minä, hän sanoi.

Hän kertoi poikansa Oliverin soittaneen joskus rumpuja ja tyttärensä Emilien taas viulua ja kitaraa. Suzanne Innes-Stubb taas soittaa pianoa ja on myös soittanut selloa, Stubb kertoi.

–  Kaikki he osaavat laulaa ja heillä on ihan hyvä sävelkorva. Suzanne on joskus sanonut minulle, että kuule Alex, on ihan kiva että olet "voice of Finland", mutta älä laula.

Presidenttiparille luovutettiin Presidentinlinnan etupihalla myös Folkhälsanin Vappukukka-rintamerkki. Folkhälsanin vuosittaisen Vappukukka-keräyksen tuotto käytetään lasten ja nuorten hyväksi. Vappukukka on Suomen vanhin edelleen myytävä hyväntekeväisyysmerkki.

–  Se (Vappukukka-rintamerkki) tuo mieleen paljon muistoja vanhoilta hyviltä ajoilta, kun myin itse Vappukukkia, Stubb sanoi ruotsiksi rintamerkistä kiittäessään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tervehdyksensä presidenttiparille toivat myös Helsingin yliopiston ylioppilaskunta ja Ylioppilaskunnan Laulajat.

Hallituksen leikkaukset nousivat esiin myös ylioppilaskunnan edustajan puheessa, jonka hän piti presidenttiparille osin suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja ranskaksi. Hän sanoi, että kun koulutuksesta leikataan ja sen maksuttomuutta rajataan, tulevaisuuden kasvun eväät ovat vaarassa. Hänen mukaansa Suomessa on huolehdittava, että kaikilla halukkailla on mahdollisuus kouluttautua riippumatta heidän taloudellisista lähtökohdistaan.

–  Voisi kuvitella, että tämä on historiallinen hetki. En ainakaan muista, että tervehdystä olisi aikaisemmin annettu neljällä kielellä, presidentti Stubb sanoi tervehdyksestä kiitettyään.

Toisena kappaleenaan Ylioppilaskunnan Laulajat esitti Leevi Madetojan Elli Dunbarin, jonka sanoitusta he kertoivat räätälöineensä niin, että he pystyivät omistamaan kappaleen erityisesti Suzanne Innes-Stubbille.

–  Tule kanssani maailmaan, sulo Suzanne Elizabeth, presidentin puolisolle räätälöidyt sanoitukset kajahtivat ilmoille Presidentinlinnan edustalla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi