play

Eduskunnan pääsihteeri: Eduskunta ei toistaiseksi ryhdy toimiin kansanedustaja Vornasen tapaukseen liittyen

Eduskunnan pääsihteeri Antti Pelttari toteaa, ettei eduskunta ryhdy toistaiseksi toimiin Kansanedustaja Timo Vornasen tapauksessa. Arkistokuva.

Eduskunnan pääsihteeri Antti Pelttari toteaa, ettei eduskunta ryhdy toistaiseksi toimiin Kansanedustaja Timo Vornasen tapauksessa. Arkistokuva. Kuva: Jussi Nukari

STT-Lehtikuva

Eduskunta ei toistaiseksi ryhdy toimiin perussuomalaisten kansanedustaja Timo Vornasen tapaukseen liittyen, kertoi eduskunnan pääsihteeri Antti Pelttari STT:lle lauantaina.

–  Lähtökohtaisesti eduskunta ei tässä vaiheessa ryhdy erityisiin toimiin, pääsihteeri sanoi.

Pelttari lisäsi, että puolueet ja eduskuntaryhmät tekevät kuitenkin omat päätöksensä.

Pääsihteeri kertoi, että joissakin tapauksissa kansanedustajan pidättäminen vaatii myös eduskunnan luvan, mutta tässä tapauksessa sitä ei tarvittu.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisi kertoi lauantaina pidättäneensä 54-vuotiaan miehen henkeen ja terveyteen kohdistuneesta rikoksesta. Poliisi ei vahvistanut epäillyn henkilöllisyyttä. Seiska uutisoi perjantaina, että Vornasta epäillään ammuskelusta Helsingin yössä.

Pelttarin mukaan kansanedustaja voidaan erottaa tehtävästään perustuslain mukaisesti, jos hän saa lainvoimaisen vankeustuomion. Eduskunnan tulisi perustuslain 28. pykälän mukaan hyväksyä erotuspäätös kahden kolmasosan enemmistöllä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Näin ei ole nykyisen perustuslain aikana tapahtunut.

Pelttarin mukaan samansisältöistä säännöstä sovellettiin 1990-luvulla silloisessa perustuslaissa, kun kauppa- ja teollisuusministerinä toiminut Kauko Juhantalo (kesk.) erotettiin eduskunnasta. Juhantalo oli saanut ehdollista vankeutta lahjusten vaatimisesta.

Aseen tuominen eduskuntaan on Pelttarin mukaan mahdollista, mutta se on jätettävä lukittuun kaappiin.

–  Eduskuntaan saa tuoda aseen, jos sillä on hyväksyttävä laillinen käyttötarkoitus ja sitä saa kuljettaa julkisella paikalla. Eli käytännössä useimmiten metsästys- tai ampumaharrastusta varten. Silloin se täytyy jättää suljettavaan kaappiin eduskunnan turvan haltuun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Eduskunnan pääsihteeri ei ota kantaa siihen, onko kansanedustaja Vornanen tuonut asetta eduskuntaan. Kaikista rikosepäilyyn liittyvistä asioista tiedottaa hänen mukaansa poliisi.

Eduskunnalla ja poliisilla on Pelttarin mukaan yhteys tutkintaan liittyen.

–  Uskon, että tieto kulkee kyllä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi