play

Borrell: EU-maat yksimielisiä Ukrainan joukkojen kouluttamisesta

STT-Lehtikuva

Kaikki EU-maat ovat yksimielisiä siitä, että unionimaiden täytyy koordinoida yhdessä Ukrainan sotajoukkojen kouluttamista EU-maissa, sanoo unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Josep Borrell.

Borrellin mukaan unionimaat ovat yksimielisiä siitä, että unionin täytyy käynnistää työ sen selvittämiseksi, millaisin perustein EU voisi käynnistää sotilaallisen avustushankkeen Ukrainan hyväksi.

–  Käynnissä on monia koulutushankkeita. Tarpeet ovat valtavia, ja meidän täytyy varmistaa näiden hankkeiden yhteensopivuus, Borrell sanoi EU:n puolustusministerien kokouksessa Prahassa.

Ukrainan ministeri esitti listan

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Borrell ehdotti Ukrainan joukkojen laajamittaista kouluttamista naapurimaissa viime viikolla. Tuolloin kerrottiin, että EU:n puolustusministerien on määrä keskustella asiasta kokouksessaan Prahassa.

Borrellin mukaan avustushanketta täytyy valmistella yhdessä ukrainalaisten kanssa, koska sen täytyy perustua ukrainalaisten tarpeisiin. Hänen mukaansa EU-ministerien kokoukseen videoyhteyden välityksellä osallistunut Ukrainan puolustusministeri Oleksii Reznikov esitti kollegoilleen listan koulutushankkeista, joita Ukraina tarvitsee.

–  On selvää, että meidän täytyy olla nopeita ja kunnianhimoisia, Borrell patisti.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi